Sănătate

Doza trei de vaccin, administrată cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase

De astăzi, timp de cinci zile, medicii, asistentele, dar și infirmierele și toți cei care lucrează în zona administrativă a Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara se pot imuniza cu doza a treia de ser Pfizer.

Lor li se vor alătura, de mâine, angajații Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara. În fiecare zi, timp de trei ore, asistenții medicali din secțiile de Terapie Intensivă și Pneumologie își vor imuniza colegii.

Astăzi, în prima zi, au fost vaccinate peste 50 de cadre medicale.

„L-am făcut ca să mă protejez. Statisticile arată că, după 6 luni, atât după boală, cât și după vaccin, protecția scade foarte mult. Și, atunci, având în vedere contextul pandemiei, al acestui al patrulea val, în care contagiozitatea este foarte mare și numărul de cazuri uriaș, există riscul să ne îmbolnăvim. Pentru a crește această protecție, am ales să îmi fac a treia doză”, spune dr. Virgil Musta, șef Secție Boli Infecțioase Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

„M-am vaccinat cu a treia doză. Consider că este foarte important să facem cu toți asta. Noi observăm zi de zi, fiind expuși virsului, prin profilul specialității noastre, că vaccinul chiar este eficient. Ne-am și testat, am și venit în contact cu pacienți și cu colegi și eu, cel puțin, nu m-am infectat”, spune Daniel Gipă medic rezident ATI la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

În campania de imunizare care a început în decembrie 2020, peste 95 la sută dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara s-au vaccinat.

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Prostomatul

Mircea Geoană, candidat nu știu cât de independent la Președinția României, se plânge că este…

2 ore ago

Gătaia și Sculia primesc 15,6 milioane de lei, fonduri nerambursabile, pentru amenajarea a două noi parcuri

Orașul timișean Gătaia și localitatea Sculia vor beneficia de peste 15 milioane de lei, fonduri…

3 ore ago

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va premia cele mai bune companii din județ, la o nouă ediție a Topului Firmelor

Prima zi a lunii noiembrie aduce, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș, cea…

16 ore ago

UVT oferă studenților și absolvenților oportunitatea unui loc de muncă, la o nouă ediție a Career Days

Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a unuia dintre cele mai apreciate…

16 ore ago

Weekend ploios în Vest, dar și în restul țării

Vreme de toamnă în weekend cu multe precipitații. Meteorologii anunţă că, de vineri până sâmbătă,…

18 ore ago