Opinii

“Noi nu suntem cobai!”. Suntem doar bizarii Europei şi obiect de studiu pentru lumea civilizată

Senatoarea urlătoare şi secta ei de “şoşocaţi”; dacii liberi; Teo Şpagoveanu şi o parte însemnată a supuşilor “Marelui Alb”; agenţii de influenţă ai Kremlinului; somităţile în epidemiologie Gigi Becali, Dan Bittman, Dan Puric, Monica Pop, Dana Budeanu; RTV; Antena 3; Sputnik; Chiticii şi videochatistele au învins iar. Au câştigat un nou război împotriva propriului popor. (Cam aceiaşi au dat şi asaltul împotriva justiţiei, a DNA şi a statului de drept în urmă cu ceva ani). Sigur, i-au avut oarecum de partea lor şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu, fără ei această “victorie” împotriva României nefiind posibilă. N-a lipsit nici PSD-ul din acest “concert”, în pofida declaraţiilor oficiale.

Iar această “victorie” a condus România pe primul loc în lume ca număr de decese din cauza coronavirusului. Când a mai fost România pe primul loc în vreun clasament, de orice fel al fi acesta? Eram pe vremuri la gimnastică sau handbal. De ce am ajuns pe acest loc? Fiindcă suntem pe penultimul loc în Europa ca rată de vaccinare. Cu puţin peste 30% rată de vaccinare, suntem sub media mondială, care este acum 47%. De Europa civilizată, unde rata este peste 85%, nu mai discut. Şi asta în condiţiile în care, de exemplu, africanii s-ar vaccina, dar n-au cu ce. Iar această “performanţă” am atins-o din cauza celor enumeraţi mai sus. Sigur, au avut şi “materie primă” foarte bună, care să îngurgiteze pe nemestecate toate absurdităţile şi stupizeniile din lume.

“Noi nu suntem cobai!”, urlau antivacciniştii la mitingurile lor. Doar au “studiat” că vaccinul este experimental, produce sterilitate pe trei generaţii, are şi cipuri, ba îţi mai cresc şi solzi de peşte. Nu suntem cobai, dar am ajuns studiu de caz pentru specialiştii din întreaga lume. OMS-ul a ajuns ieri în România ca să asiste la “minune”. Cercetătorii, inclusiv cei britanici, fac tot felul de studii pentru a depista cum se poate ca un popor care are acces gratuit la vaccin refuză să se imunizeze. Sunt puse lupe pe noi ca pe un insectar. Suntem atât bolnavii, cât şi bizarii Europei. Spitale suprapopulate. Ba mai ajung “daci liberi” şi prin Ungaria să fie vindecaţi. Focar de moarte! Şi iar se va face legătura că suntem poporul din Europa cu cel mai mic consum de săpun şi pastă de dinţi pe cap de locuitor. Că suntem ultimii în Europa la consum de cărţi. Că suntem ţara cu cel mai mare grad de analfabetism funcţional.

Educaţia precară şi lipsa de cultură au făcut din România un teren fertil pentru tot felul de teorii ale conspiraţiei,  mergând până la misticism şi obscurantism de Ev Mediu. Sunt mulţi români care cred mai degrabă în vraci şi vrăjitoare decât în medici. (Apropo, şefa interimară a TVR, pusă în funcţie de PNL, şi-a dobândit notorietatea după un interviu laudativ cu o vrăjitoare.) Culmea este faptul că toţi antivaxerii spun că ei sunt cei mai informaţi, cei mai inteligenţi, cei mai culţi, cei care citesc mai mult,  iar restul sunt nişte proşti. De unde, Danemarca a atins “gradul de prostie” de 98%!

De ce am nominalizat mai sus pe lângă antivaccinişti cunoscuţi şi politicieni? Fiindcă nu au luat măsurile necesare atunci când acestea se impuneau împotriva celor care refuză vaccinul. Mai mult, au indus în populaţie convingerea că valul patru nu va exista, neexistând astfel nicio motivare pentru imunizare. Nici măcar personalul medical nu este obligat să aibă certificat verde. La fel, liderii PSD nu vor să-şi piardă electoratul, astfel că dau mesaje vag provaccinare, dar şi multe antivaccinare. Sunt împotriva certificatului verde şi tot vorbesc de testare, ca nişte mori stricate, de parcă testele te-ar scăpa de boală, moarte şi de presiunea pe spitale. A fost o vreme a testelor, dar atunci nu erau vaccinuri. E acolo şi Rafila, dar şi Ghiţă Dacul şi un sindicalist miliţian, antivaccinişti pe faţă.

Peste tot în lume există fani ai conspiraţionismului, dar în astfel de situaţii grave se intervine pe principiul biciului şi zăhărelului. Şi vin cu un exemplu concret, din sport. La FCSB este focar Covid, după ce 95% dintre angajaţii clubului nu s-au vaccinat. “FCSB nu se vaccinează! Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine și îl iubesc și îl ascultă pe patron. Nici pe cei din familie nu i-am obligat să nu se vaccineze. Dar le-am zis că nu mă vaccinez nici cu glonț la cap. Mai bine mor decât să mă vaccinez. Atunci, s-au gândit că poate e ceva periculos. O să vedeți voi peste doi ani!”, a decretat cunoscutul epidemiolog Becali. Şi lumea îl crede mai mult pe el decât pe 100 de medici.

Zilele trecute, Brooklyn Nets a anunţat suspendarea lui Kyrie Irving, unul dintre cei mai buni jucători din NBA. Motivul, baschetbalistul refuză să se vaccineze. “În faţa evoluţiei situaţiei şi după o lungă deliberare, am decis că Kyrie Irving nu se va putea antrena sau juca până când nu va fi eligibil să participe la tot sezonul. Noi respectăm opinia lui, dar momentan alegerea lui îl împiedică să fie un membru permanent al echipei noastre”, a anunţat clubul american. E clar?

P.S. Primăria Voluntari, condusă de soţul vocalei PSD-iste Gabriela Pandele, a achiziţionat de 30.000 de euro medalioane care te apără de Covid. Hoţie sau prostie? Sau ambele? Sau o fi băşcălie la situaţia din ţară? Poate răspunde dna Pandele, într-un moment de pauză de la scuipat venin.

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

3 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

3 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

3 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

4 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

4 ore ago