“Noi nu suntem cobai!”. Suntem doar bizarii Europei şi obiect de studiu pentru lumea civilizată

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Senatoarea urlătoare şi secta ei de “şoşocaţi”; dacii liberi; Teo Şpagoveanu şi o parte însemnată a supuşilor “Marelui Alb”; agenţii de influenţă ai Kremlinului; somităţile în epidemiologie Gigi Becali, Dan Bittman, Dan Puric, Monica Pop, Dana Budeanu; RTV; Antena 3; Sputnik; Chiticii şi videochatistele au învins iar. Au câştigat un nou război împotriva propriului popor. (Cam aceiaşi au dat şi asaltul împotriva justiţiei, a DNA şi a statului de drept în urmă cu ceva ani). Sigur, i-au avut oarecum de partea lor şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu, fără ei această “victorie” împotriva României nefiind posibilă. N-a lipsit nici PSD-ul din acest “concert”, în pofida declaraţiilor oficiale.

Iar această “victorie” a condus România pe primul loc în lume ca număr de decese din cauza coronavirusului. Când a mai fost România pe primul loc în vreun clasament, de orice fel al fi acesta? Eram pe vremuri la gimnastică sau handbal. De ce am ajuns pe acest loc? Fiindcă suntem pe penultimul loc în Europa ca rată de vaccinare. Cu puţin peste 30% rată de vaccinare, suntem sub media mondială, care este acum 47%. De Europa civilizată, unde rata este peste 85%, nu mai discut. Şi asta în condiţiile în care, de exemplu, africanii s-ar vaccina, dar n-au cu ce. Iar această “performanţă” am atins-o din cauza celor enumeraţi mai sus. Sigur, au avut şi “materie primă” foarte bună, care să îngurgiteze pe nemestecate toate absurdităţile şi stupizeniile din lume.

“Noi nu suntem cobai!”, urlau antivacciniştii la mitingurile lor. Doar au “studiat” că vaccinul este experimental, produce sterilitate pe trei generaţii, are şi cipuri, ba îţi mai cresc şi solzi de peşte. Nu suntem cobai, dar am ajuns studiu de caz pentru specialiştii din întreaga lume. OMS-ul a ajuns ieri în România ca să asiste la “minune”. Cercetătorii, inclusiv cei britanici, fac tot felul de studii pentru a depista cum se poate ca un popor care are acces gratuit la vaccin refuză să se imunizeze. Sunt puse lupe pe noi ca pe un insectar. Suntem atât bolnavii, cât şi bizarii Europei. Spitale suprapopulate. Ba mai ajung “daci liberi” şi prin Ungaria să fie vindecaţi. Focar de moarte! Şi iar se va face legătura că suntem poporul din Europa cu cel mai mic consum de săpun şi pastă de dinţi pe cap de locuitor. Că suntem ultimii în Europa la consum de cărţi. Că suntem ţara cu cel mai mare grad de analfabetism funcţional.

Educaţia precară şi lipsa de cultură au făcut din România un teren fertil pentru tot felul de teorii ale conspiraţiei,  mergând până la misticism şi obscurantism de Ev Mediu. Sunt mulţi români care cred mai degrabă în vraci şi vrăjitoare decât în medici. (Apropo, şefa interimară a TVR, pusă în funcţie de PNL, şi-a dobândit notorietatea după un interviu laudativ cu o vrăjitoare.) Culmea este faptul că toţi antivaxerii spun că ei sunt cei mai informaţi, cei mai inteligenţi, cei mai culţi, cei care citesc mai mult,  iar restul sunt nişte proşti. De unde, Danemarca a atins “gradul de prostie” de 98%!

De ce am nominalizat mai sus pe lângă antivaccinişti cunoscuţi şi politicieni? Fiindcă nu au luat măsurile necesare atunci când acestea se impuneau împotriva celor care refuză vaccinul. Mai mult, au indus în populaţie convingerea că valul patru nu va exista, neexistând astfel nicio motivare pentru imunizare. Nici măcar personalul medical nu este obligat să aibă certificat verde. La fel, liderii PSD nu vor să-şi piardă electoratul, astfel că dau mesaje vag provaccinare, dar şi multe antivaccinare. Sunt împotriva certificatului verde şi tot vorbesc de testare, ca nişte mori stricate, de parcă testele te-ar scăpa de boală, moarte şi de presiunea pe spitale. A fost o vreme a testelor, dar atunci nu erau vaccinuri. E acolo şi Rafila, dar şi Ghiţă Dacul şi un sindicalist miliţian, antivaccinişti pe faţă.

Peste tot în lume există fani ai conspiraţionismului, dar în astfel de situaţii grave se intervine pe principiul biciului şi zăhărelului. Şi vin cu un exemplu concret, din sport. La FCSB este focar Covid, după ce 95% dintre angajaţii clubului nu s-au vaccinat. “FCSB nu se vaccinează! Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine și îl iubesc și îl ascultă pe patron. Nici pe cei din familie nu i-am obligat să nu se vaccineze. Dar le-am zis că nu mă vaccinez nici cu glonț la cap. Mai bine mor decât să mă vaccinez. Atunci, s-au gândit că poate e ceva periculos. O să vedeți voi peste doi ani!”, a decretat cunoscutul epidemiolog Becali. Şi lumea îl crede mai mult pe el decât pe 100 de medici.

Zilele trecute, Brooklyn Nets a anunţat suspendarea lui Kyrie Irving, unul dintre cei mai buni jucători din NBA. Motivul, baschetbalistul refuză să se vaccineze. “În faţa evoluţiei situaţiei şi după o lungă deliberare, am decis că Kyrie Irving nu se va putea antrena sau juca până când nu va fi eligibil să participe la tot sezonul. Noi respectăm opinia lui, dar momentan alegerea lui îl împiedică să fie un membru permanent al echipei noastre”, a anunţat clubul american. E clar?

P.S. Primăria Voluntari, condusă de soţul vocalei PSD-iste Gabriela Pandele, a achiziţionat de 30.000 de euro medalioane care te apără de Covid. Hoţie sau prostie? Sau ambele? Sau o fi băşcălie la situaţia din ţară? Poate răspunde dna Pandele, într-un moment de pauză de la scuipat venin.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

Maria a spus: (octombrie 20th, 2021 at 09:47 )

Un articol foarte bun.
Felicitări.

fannica a spus: (octombrie 20th, 2021 at 09:51 )

Ei lasa, ca nu e chiar asa…principalii vinovati sunt tot cei care au permis asta!

Local a spus: (octombrie 20th, 2021 at 10:02 )

De aici, se produce o mare prăpastie în datele despre Covid.
Pentru că din cei 19 milioane de români, vreo 5 milioane cel puțin sunt plecați peste granițe, doar în Germania și Italia avînd cca.2 milioane de conaționali, încă 1,1 milioane în Spania, peste un milion în Mare Britanie (fără cei cu dublă cetățenie) șamd.
Ei pot conta ca masă electorală la unele alegeri, dar nu și în cifrele vaccinării, pentru că e ridicol să ne gîndim că ei vin în țară special să se vaccineze
În consecința, fără cei peste 5 milioane de români aflați peste hotare, cifrele vaccinării trebuie raportate la cei cca.14 milioane rămași între granițe.
Ori, de aici se schimbă dramatic ecuația vaccinării.
https://inpolitics.ro/romanii-inconstienti-care-nu-se-vaccineaza-o-noua-imensa-minciuna-a-autoritatilor_186575294.html

schnapps a spus: (octombrie 20th, 2021 at 10:17 )

daca nu era congresul pnl, alta era situatia

liviu a spus: (octombrie 20th, 2021 at 10:28 )

draga ino ,
Ai dreptate in tot ce ai scris Ai uitat de Arafat?.Crezi ca va da socoteala vreunul din ei ? La 1000 de morti pe zi va veni duba neagra sa-i ridice ?KWJ prin discursul sau demagog incearca sa se dezvinovateasca dind vina pe altii.De 2 ani el locuieste pe planeta Marte nicidecum pe pamant.

vasile popescu a spus: (octombrie 20th, 2021 at 10:42 )

Se exagereaza foarte mult! Lumea nu este impotriva vaccinului ! Chiar si asa-zisii anti sunt de acord cu folosirea vaccinurilor (ei insisi beneficiind de unele dintre ele) ! Problema este insistenta – dusa pana la aberatie – de a-l considera unica solutie pentru limitarea dezastrului, neacceptarea lui putand duce la limitarea sau chiar anularea unor drepturi democratice si constitutionale! ASta in conditiile in care e vorba de un vaccin care a parcurs etapele stiintifice pe repede inainte si care, pana la urma-urmei, nu se dovedeste decat un atenuant individual pentru cazurile de imbolnavire (vaccinatul putand lua si transmite boala!). Cel mai grav este ca obstinenta pentru impunerea vaccinului si neluarea masurilor firesti oricarei maladii – de la testarea masiva a populatiei (indiferent daca este vaccinata sau nu), pana la asigurarea medicamentelor pentru prevenirea si tratarea bolii – cat si (foarte grav) incalcarea unor reguli democratice si chiar a Constitutiei (la umbra starii de alerta / urgenta) si nepedepsirea abuzurilor generate de acestea creeaza in populatie o anumita stare de confuzie (si chiar revolta). Ba, mai mult, acestea stau la baza refuzului de vaccinare, iscat, in fapt, de insasi modul nefiresc in care este impusa o masura medicala, cu consecinte majore pe toate planurile (de la economic, educational, familial etc.). Ori, in aceste conditii, exista tentatia si de a pune sub semnul intrebarii acele afirmatii care pun la originea actualei starii de lucruri existenta unei Romanii (ne)educate, facandu-ne chiar sa credem ca, din contra, vorbim de o Romanie educata, care isi da seama ca e vorba, poate, de mai mult decat o miza pur sanitara!

Jean a spus: (octombrie 20th, 2021 at 13:36 )

@vasile popescu Așa e. Prea puțini văd în nevaccinare un act de frondă împotriva puterii. România este needucată pentru că cei ce asigură „înaltul patronaj” al minciunilor frumoase se ocupă de economie, nu de educație. Și când nu le iese (le iese catastrofal și cu economia!), dau vina pe needucați.

Poli 21 a spus: (octombrie 20th, 2021 at 21:25 )

La capitolul „sosocati & co.” ai uiat sa il treci si pe vasile popescu & co.

liviu a spus: (octombrie 21st, 2021 at 08:08 )

Dl Local numara pe cei vii din italia, spania etc.Au plecat 5 milioane pentru ceva mai bun.AU PLECAT CA NU AU MAI VRUT SA FIE SLUGILE SECURISTILOR NOI SI VECHI. S-AU SCOS S-AU SALVAT!
Dl Local trebuie numarati mortii cei muriti si apoi vazut ce este cu vaccinul , cu oxigenul , cu medicamentele, cu paturile ati, cu personalul etc.Muritii nu trebuie raportatii la cei vii.De muriti profita din plin firmele de sicrie,administratia cimitirelor, groparii, popii, cei ce fac coroane etc si in final Marele Alb.Sunt alti bani scapati de controlul organelor .

Gogu a spus: (octombrie 21st, 2021 at 12:55 )

Si lipsa de anticorpi monoclonali a dus la decese multe. De ce toata Euroapa se trateaza cu asa ceva numai Romania nu? Ca avem politicieni incapabili si presa care latra doar la sosocisti.
De ce nu avem anticorpi monoclonali in Romania dragi jurnalisti? Asta nu trebuie intrebat?

Daniel a spus: (octombrie 21st, 2021 at 13:01 )

Inventatorul tehnologiei mRNA sustine ca nu trebuie vaccinata populatia in timpul pandemiei. O fi si el tot prost? Inventatotul testelor PCR spune ca ciclurile de amplificare ale testelor nu trebuie sa depaseasca 30X, dar pentru testarea covid se ajunge si la 45X. O fi si el tot prost?

face the reality a spus: (octombrie 21st, 2021 at 14:05 )

Lumea civilizata este astazi Lumea celoR caRe au bani, bani si iaRa bani.
Da,o fi un caz ca se zice chiaR asa LUMEA…
Alam, Aloma, Lume!
Haidets voi ca sunt numai doaR, decat invidioasa pe Proprietarii miliardaRi de la fotbal cei mai bronzats mai ales! (vrets si un T la sfaRsit?)
Realizats voi cu dialog imaginaR cu Serfu’ din S. ARabia, EmiRate si QataR
„pai si ce ai vrea tu Baba drakului sa ne cheltuim banii cu tine???”
Nu, noRmal ca Nu…Doamne feReste ca vorba aia ii inteleg cum sa nu-i inteleg de ma pun in mod fantezist in locul loR!
Evident ca as cheltuii banetu’ de banet numai pe proaspatuRi talenate si altele mai expeRimentate!
Amu’ stim si noi astia mai ignoRants ca ARabii acestia aRe si ei cultuRa loR demna de Respect!
Insa daca si buzunaRele sunt pline cu paRai atunci devine totul peRfect!
Apropo de sfatuRi de sfatuRi pe net asa ca intRe femei,,,Nu draga nu-l deRanja si nu-l asedia ca saRacutu se sPeRie si fuge, etc, etc…De fapt se micsoRreaza concuRenta, una mai putin care uRmaReste sfatul unei bineintentionate si deloc inteResat!
Eu sunt din seRia mai onesta „try youR luck” si daca meRge bine daca Nu mai inceaRca

gigi a spus: (octombrie 23rd, 2021 at 02:57 )

prietene, ai scrisul unuia de clasa a 7-a. te crezi amuzant dar de fapt esti un penibil.

zzz a spus: (octombrie 26th, 2021 at 22:40 )

https://debanat.ro/2021/03/cdc-persoanele-vaccinate-impotriva-covid-19-cu-ambele-doze-nu-transmit-coronavirusul_326593.html

postati comentariile, nenorocitilor. ce ati scris aici? nu cumva ati scris un kakat de fake newz? propagandisti imputiti. trompete pe bani. RETARDATILOR, ca altfel nu va pot numi.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Winter in My Town
Winter in My Town

Sport vezi arhiva Sport

scm rugby

Timișorenii revin în număr mare la naționala de rugby

Stejarii vor mai juca un meci-test, în acest an, după cele trei partide din noiembrie (una oficială și două teste). Va fi un meci de pregătire între România A și Emerging Italy (Italia A). Partida va avea loc la Parma, pe Stadio Lanfranchi, sâmbătă 18 decembrie, ora 15:00. Pentru această partidă, staff-ul tehnic format din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii revin în număr mare la naționala de rugby
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Harta Revoluţiei din Timişoara, un proiect inedit realizat de tineri pentru tineri

Proiectul reMIND MAPPING 89, inițiativa unui ONG timișorean specializat în hărți interactive, dezvoltă de mai bine de 2 ani o arhivă de memorie vie a Revoluției de la Timişoara. Această arhivă se prezintă azi sub forma unei hărți cu acces liber pe www.gistm.ro/revolutie. Harta conține date despre arestările de la Revoluție în Timișoara, fotografii, interviuri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Harta Revoluţiei din Timişoara, un proiect inedit realizat de tineri pentru tineri
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Marius_Pentek_Managing_director_Doctari_Group_Technologies

Doctari Group deschide un hub tehnologic la Timișoara și angajează specialiști software

Un hub technologic este deschis la Timișoara de către doctari group, lider german în furnizarea serviciilor medicale doctari group furnizează tehnologii inteligente, instrumente digitale, noi modele de lucru pentru plasamente profesionale temporare sau permanente, tehnologii și soluții pentru domeniul medical Noua echipă creată la Timișoara, parte a doctari group, lucrează la dezvoltarea unei platforme integrate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Doctari Group deschide un hub tehnologic la Timișoara și angajează specialiști software

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Proiectul reMIND MAPPING 89, inițiativa unui ONG timișorean specializat în hărți interactive, dezvoltă de mai bine de 2 ani o arhivă de memorie vie a Revoluției de la Timişoara. Această arhivă se prezintă azi sub forma unei hărți cu acces liber pe www.gistm.ro/revolutie. Harta conține date despre arestările de la Revoluție în Timișoara, fotografii, interviuri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Harta Revoluţiei din Timişoara, un proiect inedit realizat de tineri pentru tineri
Incidentul a avut loc la spălătoria spitalului. Din fericire, în momentul în care bucata de mortar de câteva kilograme s-a desprins și a căzut, în spălătorie nu se afla nimeni. Descoperirea a fost făcută de angajați marți dimineață, relatează Lugoj Info.ro. Tavanul spălătoriei a fost reabilitat în urmă cu doi ani, iar angajații spitalului susțin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tavan prăbușit la spitalul din Lugoj
Poliţiştii de frontieră din Timiș au depistat doi cetățeni din Bosnia-Herțegovina şi un român care au prezentat la intrarea în ţară certificate de vaccinare împotriva COVID-19 care aparţineau altor persoane sau erau false. Luni, în jurul orei 12:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au încercat să treacă granița cu certificate Covid-19 aparținând altor persoane sau false
Rata de infectare a ajuns în Timişoara la 2,28 la mia de locuitori, după ce în ziua precedentă a fost 2,36. Rata de infectare la nivelul judeţului este 1,80, în mică scădere faţă de ziua precedentă, când a fost 1,82. Cea mai mare rată din Timiş se înregistrează la Pesac: 5,36. Astăzi, conform datelor furnizate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rata de infectare în Timiş a ajuns la 1,8 la mia de locuitori. Doar şase comune din judeţ au rata mai mare de 3
În judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore, 51 de persoane au fost confirmate cu Sars-Cov-2, fiind efectuate 2.913 teste, dintre care 1.184 teste rapide. În Timişoara au fost confirmate 28 de cazuri. În Timiş, 268 persoane infectate cu Covid-19 sunt internate în spitale, dintre care 24 la ATI. În ultimele 24 de ore, la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În Timiş, 51 de persoane confirmate cu Sars-Cov-2, în ultimele 24 de ore. La ATI mai sunt doar 24 de pacienţi
Un hub technologic este deschis la Timișoara de către doctari group, lider german în furnizarea serviciilor medicale doctari group furnizează tehnologii inteligente, instrumente digitale, noi modele de lucru pentru plasamente profesionale temporare sau permanente, tehnologii și soluții pentru domeniul medical Noua echipă creată la Timișoara, parte a doctari group, lucrează la dezvoltarea unei platforme integrate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Doctari Group deschide un hub tehnologic la Timișoara și angajează specialiști software
Top