Primăria Timişoara

Primarul Dominic Fritz confirmă. De azi se taie căldura pentru 50.000 de clienți ai Colterm/UPDATE

De la ora 12 a zilei de marți furnizorul de gaze naturale a oprit livrarea combustibilului spre Colterm. Primarul Fritz a confirmat oficial știrea și a anunțat că timișorenii vor rămâne fără căldură.

Există foarte puțin gaz pe piață, companiile spun că nu au destul. Sunt câteva care au spus că singura variantă este un sistem de plată în avans. La prețurile actuale, câteva milioane de lei pe zi, nu putem semna contract în avans. Asta înseamnă că 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură, și spitalele vor rămâne fără apă caldă și căldură. Mai bine e la Spitalul Babeș și la Maternitatea Odobescu. Directorii spitalelor fac apel la furnizorii de gaze să facă un contract cu Colterm. Am informat prefectul și ministerul de situație. Se discută și în parlament măsuri de ajutor pentru CET-uri, mai multe au această problemă. Voi convoca o ședință a Comitetului local pentru situații de urgență. Suntem în discuții cu furnizorii să găsim soluţii. Prima sursă este tariful plătit, a doua sursă din bugetul local, și a treia de la guvern. În prezent se alimentează din primele două surse. O să facem o rectificare, vom avea opt milioane de lei. Verificăm toate detaliile tehnice să reducem la maxim consumul de gaz, să trecem pe cât putem pe cărbune. Asta discutăm acum să negociem o cantitate cât mai mică de gaz, să trecem pe cât putem pe cărbune.”, a declarat Dominic Fritz.

El a făcut apel spre societățile furnizoare de gaz, mai ales cele autohtone, să ajute Timișoara.

Știu că e o veste devastatoare pentru timișoreni, pentru cei care suferă în spitale, pentru cei care stau acasă, care au copii mici, care lucrează de acasă. Vom face tot posibilul să trecem peste această perioadă și să repornim. Fac apel către companiile de gaz, mai ales cele autohtone, să ne ajute în această situație. Eu sunt dezamăgit și de decizia E.ON, după ce Timișoara a plătit ani de zile. Această decize are consecințe pentru toți timișiorenii”, a mai spus Fritz.

UPDATE. Colterm anunță sistarea furnizării apei calde și a căldurii

Vestea întreruperii alimentării cu căldură și apă caldă a fost anunțată oficial și de către cei de la Colterm.

Compania E.ON a sistat azi, 26 octombrie 2021, furnizarea gazului pentru COLTERM S.A., având în vedere încetarea contractului de furnizare și pentru că nu s-a ajuns la nici o înțelegere de prelungire a acestuia. Astfel, începând de la ora 12, COLTERM este în situația de a nu mai putea furniza apă caldă și căldură clienților sistemului centralizat de termoficare. Ne cerem scuze pentru această situație pe care am făcut eforturi să o preîntâmpinăm. Sperăm că, odată cu clarificarea situației juridice prin intrarea în insolvență, în cel mai scurt timp, se va ajunge la închierea unui nou contract pentru a reîncepe furnizarea agentului termic pentru clienții COLTERM”, a anunțat societatea timișoreană.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

5 ore ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

5 ore ago

RETIM, sancţionată de Poliţia Locală cu amenzi totalizând 137.000 de lei

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

5 ore ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

9 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

10 ore ago