Social

Promovarea mersului pe bicicletă și siguranța în trafic, susținute prin intermediul noului fond RO Bike Valley

Un sfert de milion de lei este disponibil pentru  organizații non-guvernamentale, cât și pentru școli și licee, dar și grupuri de inițiativă cetățenești în cadrul fondului de finanțare RO Bike Valley, inițiat de Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon. Este un fond de finanțare pe termen lung pentru promovarea mersului pe bicicletă, educației și inovației destinat inițiativelor din județele Timiș și Caraș Severin.

Toți cei care au o idee și își doresc să se implice în promovarea utilizării bicicletei în rândul copiilor și tinerilor sau doresc să organizeze campanii de educație și conștientizare pentru siguranța în trafic a bicicliștilor, pot transmite propunerea lor AICI.

 „Ne dorim să încurajăm organizațiile și grupurile de inițiativă din Timiș și Caraș Severin să ajute la educația copiilor și tinerilor, dar și să inoveze, să caute și să găsească soluții pentru a face din orașul lor unul activ și prietenos cu mediul înconjurător. Pe termen mediu și lung, vestul țării poate deveni un model în care toată lumea cunoaște regulile și circulă în siguranță.”, a declarat Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Având în vedere că la Timișoara se va deschide în curând cea mai mare fabrică de biciclete, societatea sponsor a inițiativei își propune să ajute comunitatea locală să dezvolte inovația și mersul pe bicicletă.

Am ales să lansăm acest fond de finanțare în vestul țării deoarece, RO Bike Valley este deja parte din Timișoara. Aici își are sediul una dintre cele mai extinse și moderne unități de producție pentru biciclete Decathlon România, o fabrică ce va începe producția la sfârșitul acestui an, urmând să producă 1,5 milioane de biciclete pe an pentru România și toată Europa. Astfel, dacă bicicletele din toată Europa vor veni de la Timișoara, ne dorim să încurajăm comunitatea locală să dezvolte educația, inovația și mersul pe bicicletă”, a declarat Raul Buzgar, din partea Decathlon România.

Solicitanții vor completa o scrisoare de intenție prin care își vor descrie ideea pe care doresc să o pună în aplicare. Cei selectați vor pregăti și completa cererea de finanțare, în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie, iar proiectele vor putea fi implementate începând cu 1 decembrie. Finanțarea nerambursabilă acordată este în proporție de 100% și va fi acordată sub formă de microgranturi (maxim 5000 lei), granturi medii (maxim 15.000 lei) sau granturi mari (peste 15.000 lei, destinate programelor strategice pentru dezvoltarea mișcării RO Bike Valley). Valoarea totală a Fondului RO Bike Valley – ediția 1 este de cca 247.000 lei.

Mai multe detalii despre acordarea granturilor și mecanismele de finanțare puteți afla pe www.robikevalley.ro și pe www.fundatiacomunitaratimisoara.ro.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

59 de minute ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

4 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

4 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

7 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

8 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

9 ore ago