Primăria Timişoara

Radu Țoancă pe tema anunțului de insolvență a Colterm: Degeaba te grăbesti, dacă nu ai plecat la timp!

La scurt timp de la conferința de presă în care primarul Dominic Fritz anunța intrarea în insolvență a Colterm, apar și primele reacții din partea opoziției. Radu Țoancă, liderul aleșilor PSD din Consiliul Local Timișoara îi transmite șefului administrației locale: Degeaba te grăbesti, dacă nu ai plecat la timp!

Conform lui Țoancă, insolvența Colterm a fost întârziată din motive politicianiste și îi costă pe timișoreni zeci de milioane de euro. Un exemplu în acest sens ar fi amenda pentru certificatele verzi.

I-am transmis primarului Timișoarei, Dominic Fritz, atât public, cât și în privat, atât în calitate de consilier municipal, cât și în numele PSD, încă de acum 8 luni, că singura soluție de evitare a falimentului Colterm este demararea urgentă a unei proceduri transparente de insolvență cu un consortiu de firme de specialitate. Ca de obicei, sfătuit de “specialiștii” de care s-a înconjurat, inclusiv de cel care “la 3 dimineața, trezit din somn, are soluții pentru Colterm”, Dominic Fritz a refuzat această soluție – pe care ne-o prezinta azi public ca pe o mare descoperire!-

Această ezitare, care a “franjurat” bugetul Colterm – și așa anemic- cu sume importante, a generat pierderi de zeci de milioane de euro, care vor încărca la iarnă factura pe care o decontează timișorenii. Astfel, s-ar fi evitat: amenda de 21 de milioane de euro; punerea sub sechestru a întregului patrimoniu Colterm către ANAF, pentru nerespectarea obligațiilor asumate prin OG 6/2019; contractarea unor cantități de cărbune și gaz, scumpite de câteva ori în numai 8 luni”, spune Țoancă.

El spune că nu ar fi avut absolut nicio critică dacă anunțul ar fi avut loc în martie, așa cum a sugerat.

Aș fi salutat și nu aș fi criticat conferința de presă de astăzi a domnilor Dominic Fritz și Ioan Silviu Doboși, dacă ea ar fi avut loc în luna martie a anului 2021!”, încheie Țoancă.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

8 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

8 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

14 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

15 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

15 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

17 ore ago