Politica

Senatorul Raoul Trifan despre “Iluzia unui președinte”

În 2014, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezindenţiale, senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, a stat 11 ore în frig pentru a-l vota pe Klaus Iohannis. Astăzi el vorbeşte despre marea dezamăgire pe care i-a inspirat-o şeful statului.

Într-un text cu titlul “Iluzia unui președinte”, postat pe pagina sa de Facebook, senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, îşi aminteşte despre sacrificiile făcute, în urmă cu şapte ani, pentru a-l vota pe Klaus Iohannis în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

“În 2014, al doilea tur al prezidențialelor m-a prins în Paris. Am stat atunci 11 ore în frig și ploaie, într-o busculadă permanentă, prins între mii de oameni care își strigau indignarea. Am făcut-o pentru a-l putea vota pe Klaus Iohannis, omul care avea marea calitate de a nu fi Victor Ponta. A fost una dintre cele mai traumatizante experiențe din viața mea. Singurul motiv pentru care nu am fost acolo când jandarmii au intrat în mulțime cu ajutorul gazelor lacrimogene a fost că reușisem să votez cu 5 minute înainte și plecasem spre metrou”, îşi aminteşte senatorul USR

Cinci ani mai târziu, tot într-un al doilea tur e scrutin, Trifan spune că a continuat să îndemne oamenii să-l voteze pe Iohannis. Pentru ca acum să fie dezamăgit şi să-i pară rău de voturile acordate.

 “5 ani mai târziu, tot în al doilea tur al prezidențialelor, am îndemnat electoratul USR să îl voteze pe același Klaus Iohannis, omul care avea de data aceasta marea calitate de a nu fi Viorica Dăncilă. Am făcut asta deși știam că Iohannis și PNL au ajutat-o pe fosta prim-ministră să ajungă în turul 2. Erau speriați de posibilitatea ca președintele să fie înfruntat de Dan Barna. Rezultatul unei astfel de confruntări nu era clar, conform studiilor făcute în campanie. Astăzi pot spune că domnul Iohannis nu merita voturile acelea. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că actualul președinte al țării poate fi atât de cinic și lipsit de bun-simț. Să spui că pandemia a fost depășită, iar prin comportamentul tău să îndemni la nerespectarea regulilor care ne țin pe toți în siguranță. Să îi ataci la fiecare pas pe singurii care susțin cu adevărat reformele de care România are nevoie. Să te comporți ca un om mic atunci când țara are nevoie de un om de stat. Aceste lucruri se pare că îl definesc pe președintele nostrum”, a continuat senatorul USR.

Totuşi, el recunoaşte un lucru bun făcut de actualul preşedinte al României.

“Dar un lucru bun a făcut și domnul Iohannis. Prin 2016 îndemna tinerii să intre în politică. A fost unul dintre motivele pentru care am început să mă implic politic. Așa am devenit unul dintre cei care au pus bazele singurului proiect politic reformator din România. Sunt foarte mândru că USR PLUS există și fericit că fac parte din el”, a încheiat Trifan.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago