Social

Surpriză în scandalul deșeurilor de la Lugoj. Platforma era a unei firme din Oradea, cu acționari slovaci, transportatorul fiind tot din Slovacia/Foto

Gunoaiele descoperite de Garda de Mediu Timiș aruncate pe o platformă din Lugoj au fost deja urcate în camioanele cu care au venit, acestea provenind din Slovacia, și deja trimise ”acasă” spre Slovacia. Cercetările au continuat și au arătat că locația din Lugoj unde au fost aruncate gunoaiele era un punct de lucru al unei firme din Oradea, ai cărei acționari erau persoane fizice și juridice din …. Slovacia.

În data de 26.10.2021 comisarii Gărzii de Mediu Comisariatul Județean Timiș, urmare a unei sesizări, au identificat 5 autotrenuri cu numere de înmatriculare în Polonia, care au descărcat deșeuri amestecate (menajere, plastic, construcții, textile, saltele, etc) pe o platforma din municipiul Lugoj, pe strada Hrendeștiului. Din analiza documentelor care au însoțit transporturile, a rezultat faptul că aceste transporturi reprezintă transferuri ilegale de deșeuri, acestea provenind din Slovacia și Italia, iar pe amplasamentul unde au fost descărcate nu exista o instalație de valorificare/recuperare a acestora așa cum prevede legislația specifica, ci doar o platforma betonata.

Cercetările au continuat și au scos la iveală lucruri tot mai interesante. Astfel, amplasamentul unde au fost descărcate deșeurile, reprezintă punctual de lucru al unei societăți cu sediul social în Oradea, care are ca asociați persoane fizice și juridice slovace. Tot din această țară proveneau și transportatorii care au descărcat la Lugoj.

Comisarii Gărzii de Mediu Timiș au sesizat operativ lucrătorii din cadrul Serviciului pentru Investigarea Criminalității Economice Timiș și procurorii de pe lângă Judecătoria Lugoj, împreună cu care au întocmit dosar penal societăților responsabile cu transferurile ilegale de deșeuri, iar GNM CJ Timiș a demarat procedurile de retur al deșeurilor în țara de expediție. Ceea ce s-a și întâmplat!

În cursul zilei de sâmbătă, 30 octombrie, orele 0,30 cele 5 autotrenuri încărcate cu deșeuri au părăsit România cu destinația Slovacia. Pe platform din municipiul Lugoj a rămas o mică parte din deșeuri (10%) care urmează a fi returnată în cursul zilei de luni.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

49 de minute ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

55 de minute ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

O oră ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

3 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

4 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

4 ore ago