Economic

Chinezii de la Topband au închiriat 11.000 de metri pătrați la Remetea Mare, unde vor realiza o investiție totală de 30 de milioane de lei

Investiția chinezilor de la Topband la Timișoara face primul pas concret spre demararea activității, societatea semnând contractul de închiriere pentru 11.000 de metri pătrați în cadrul parcului industrial Olympian de la marginea Timișoarei, la Remetea Mare. În prima parte aici se vor crea 1.000 de locuri de muncă.

La finalul lunii septembrie, reprezentanții companiei chineze aveau discuții cu conducerea Consiliului Județean Timiș  exprimându-și intenția de a investi 30 de milioane.

Intențiile inițiale, de a deschide o unitate de producție pe 12.000 de metri pătrați s-a concretizat, societatea Topband a semnat contractul de închiriere pentru spațiu, în primă instanță urmând să fie angajate 300 de persoane. Dorința exprimată atunci era ca fabrica să fie extinsă până la 25.000 mp și 1.000 de persoane angajate.

Activitatea Topband urmează patru direcții majore de producție: trei pe zona de electronice cu soluții de inteligent controller pentru industriile producătoare de electrocasnice, scule electrice, baterii sau linii de producție automate, plus o direcție în zona de tehnologie pentru producția de motoare electrice și platforme IOT. La Timișoara ar urma să fie produse controllere inteligente.

”Vom asigura peste 1.000 de noi locuri de muncă în zonă până în 2025, într-o investiție care va cumula 30 de milioane de dolari. Intenția noastră este să atingem o capacitate de 9 milioane de piese anual care vor genera vânzări de aproximativ 150 de milioane de dolari. Iar toate acestea reprezintă doar primul pas pe care Topband îl face în România, de unde vom oferi produse și servicii post-vânzare excelente pentru controlerele inteligente dedicate aparatelor de uz casnic și echipamentelor electrice în toată Europa. Ne dorim să devenim parte din comunitatea locală și să contribuim din plin la succesul acesteia“, a declarat Shengxiang Ye, general manager al Topband Europe.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

7 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

9 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

12 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

12 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

13 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

13 ore ago