Anunţuri

Anunț de presă. Anunț privind demararea proiectului

Reabilitarea, modernizarea si extinderea Gradinitei cu Program Prelungit „Licuricii” Moldova Nouă si amenajarea spatiilor publice adiacente

 

Data: Noiembrie 2021

Codul MySMIS:  126394

Numele beneficiarului:  UAT ORAȘUL MOLDOVA NOUĂ            

UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ ORAȘUL MOLDOVA NOUĂ implementează proiectul ”Reabilitarea, modernizarea si extinderea Gradinitei cu Program Prelungit „Licuricii” Moldova Noua si amenajarea spatiilor publice adiacente”, cod SMIS 126394, în baza contractului de finanțare  nr. 7.173/08.10.2021, semnat între UAT Orașul Moldova Nouă, în calitate de beneficiar al finanțării, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management și Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest, în calitate de Organism Intermediar.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții investiții 9b – Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare. Contractul de finanțare a fost semnat la data de 08.10.2021, iar perioada de implementare a proiectului este de 64 luni, respectiv între 17.09.2018-31.12.2023, cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului  înainte de semnarea Contractului de finanțare.

Obiectivul general al proiectului: Imbunatatirea calitatii vietii populatiei din orasul Moldova Noua, prin imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie a gradinitei, in vederea cresterii participarii in sistemul de invatamant prescolar, pentru asigurarea unui proces educational modern si de calitate, capabil sa asigure dezvoltarea timpurie a copiilor, pentru construirea de abilitati sociale si a capacitatii de integrare sociala, precum si dezvoltarea fortei de munca (prin participarea parintilor pe piata muncii) cu efecte directe asupra dezvoltarii economice a orasului, precum si imbunatatirea calitatii si a aspectului infastructurii publice adiacente, cu implicatii asupra imbunatatirii calitatii vietii populatiei, in general.

Obiective specifice:

  1. Imbunatatirea calitatii infrastructurii gradinitei cu program prelungit Licuricii, prin efectuarea de lucrari de reabilitare, modernizare si dotare.
  2. Imbunatatirea spatiilor publice adiacente, prin reabilitare gard imprejmuire gradinita, amenajarea unor alei de acces, cu trotuare si a parcarilor in zona adiacenta gradinitei, precum si amenajarea unei parcari in fata gradinitei si a unui spatiu de joaca pentru copii.
  3. Cresterea gradului de atractivitate a gradinitei prin desfasurarea unui program educational de calitate si astfel asigurarea fidelizarii familiilor din care provin copii, dar si atragerea de noi prescolari potentiali.

Valoarea totală a proiectului este de 8.558.496,42 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 8.524.496,17 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 7.245.821,75 lei, valoarea nerambursabilă din bugetul național este de 1.108.184,49 lei, contribuția beneficiarului este de 170.489,93 lei.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

35 de minute ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

51 de minute ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

O oră ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

O oră ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

2 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

2 ore ago