Sport

Cu speranțe la București. Ripi vrea să continue seria bună

Ripensia Timișoara joacă sâmbătă, 27 noiembrie, pe terenul unei candidate la calificarea în „play-off”-ul Ligii 2. ”Roș-galbenii” evoluează în fief-ul lui Metaloglobus București, trupă aflată pe locul 8, cu 22 de puncte, cu trei mai puține decât CSA Steaua, situată pe ultima poziție eligibilă pentru ”play-off”.

După 15 runde, ”Ripi” este clasată pe poziția a 13-a, cu 18 puncte. Echipa traversează un moment bun, având patru meciuri consecutive fără eșec în campionat. Mai mult, gruparea pregătită de Florin Fabian nu a încasat gol în ultimele trei etape. Tehnicianul își dorește însă ca ripensiștii să fie și eficienți din punct de vedere ofensiv, ei marcând doar două goluri în aceste trei runde: ”Le-am spus băieților că nu suport ideea să nu marcheze, indiferent dacă jucăm în deplasare sau acasă. Primul meu gând e cum să dau gol! După aceea, sigur că este importantă organizarea defensivă, am demonstrat asta până acum. Sper și să avem un echilibru care să ne ducă la un rezultat bun”.

Pentru confruntarea cu Metaloglobus, Fabian nu va putea conta pe Darius Țieranu, stoperul fiind suspendat. Astfel, Țieranu va absenta pentru prima dată în acest sezon din formula de start a Ripensiei, într-un meci de campionat. Prezența lui Valerii Macrițchii în teren este incertă, din cauza unei pubalgii suferite de mijlocașul central.

Ripensia și Metaloglobus s-au duelat de opt ori în Liga 2, bucureștenii având un avantaj de 4-3 la victorii. Totuși, ”roș-galbenii” pot fi încurajați de faptul că zece din cele 18 puncte stagionale au fost acumulate în partidele din deplasare.

Share
Published by
Alexandru Ghica

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

10 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

10 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

16 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

17 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

17 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

19 ore ago