Administratie

Dominic Fritz e hotărât! Continuă verificarea concediilor medicale din primărie, după mai multe probleme descoperite

Primarul Timișoarei anunță că va continua acțiunile de verificare a concediilor medicale apărute în cadrul instituției, odată cu lansarea noii organigrame. Conform lui Dominic Fritz, sunt oameni care intră brusc în medical atunci când primesc o sarcină mai dificilă.

Șeful administrației spune că acțiunea pornită în urmă cu mai multe luni, de verificare a concediilor medicale luate de angajați, a arătat că… se poate. Iar verificările ar fi arătat că sunt probleme.

”Ba se poate ca regulile să fie respectate! Când am transmis concediile medicale din Primărie, Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate, spre verificare, mi s-a spus că e degeaba, că nu se va întâmpla nimic. S-a întâmplat: Casa Județeană a făcut un control temeinic și a descoperit o serie de nereguli pentru care a aplicat șase avertismente scrise și o amendă contravențională. Din documentele verificate rezultă că diagnosticele nu au avut legătură cu pandemia de Covid, mai ales că pandemia de concedii medicale a apărut brusc după adoptarea noii organigrame. Nu voi intra în detalii care privesc breasla medicală, dar voi continua verificarea concediilor medicale atunci când statistic, numărul lor nu se justifică”, a anunțat Fritz.

Primarul spune că sunt anumiți angajați care s-ar îmbolnăvi brusc atunci când au de îndeplinit o sarcină mai dificilă.

”Există în Primărie oameni care muncesc, împing lucrurile înainte, și unii dintre ei au avut probleme de sănătate reale. Dar sunt și funcționari care, atunci când primesc o sarcină neplăcută, își iau un medical. Este nedrept față de cei care-și fac datoria corect și eficient și față de instituția Primăriei pentru că dreptul la concediu medical a devenit, în unele cazuri, o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente. Nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public”, a mai spus Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

13 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

17 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

20 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

20 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

22 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

22 de ore ago