Politica

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica: O guvernare PNL-PSD ar fi în “interesul naţional”

Într-un interviu pentru PS News, președintele PNL Timiș Alin Nica, totodată președinte al CJ Timiș, afirmă că varianta unei colaborări între PNL și PSD înseamnă punerea interesului național deasupra intereselor de moment. Nica afirmă că între PSD şi USR, prioritară pentru PNL ar fi o înţelegere cu social-democraţii.

O înţelegere cu PSD ar duce spre “o guvernare stabilă și performantă pentru România”, a declarat Nica pentru PS News. Mai mult, el afirmă că PNL şi PSD vor demara “reforme de profunzime” în societatea românească.

„Trebuie să vedem ceea ce se va negocia în cele două cazuri, cu PSD și USR, pentru a putea alege cea mai bună variantă. Un lucru este sigur, mandatul nostru de negociere merge în direcția de a asigura o guvernare stabilă, cu o majoritate cât mai mare în Parlament și care să se angajeze la câteva reforme de profunzime ale societății românești de care România are mare nevoie, atât reforma în domeniul pensiilor, a salarizării, și acest lucru poate să implice inclusiv reforma constituțională. Chiar dacă este PSD-ul cu care ne-am războit atât de mult în ultimii ani, dacă ne angajăm pe un set de proiecte, eu cred că putem avea o guvernare stabilă, pentru că asta ne cer cetățenii (…) Pentru a pune interesul național mai presus de interesele de moment, PNL are această capacitate și sunt convins că celelalte partide vor găsi resursele interne de a trece peste animozitățile care au guvernat în aceste săptămâni de criză politică”, a declarat Nica. 

De asemenea, Alin Nica susține că un Guvern PNL-PSD va scoate România din criza politică, economică, sanitară.

„Eu zic că se poate și cred că această experiență de câteva săptămâni în care cele trei partide în jurul cărora gravitează guvernarea, aceasta criză a produs anumite efecte și învățăminte în rândul celor trei partide, să treacă peste anumite orgolii, peste anumite elemente care au părut a fi de netrecut și să se pună la masa negocierilor și să găsească soluții pentru că cetățenii nu mai suportă certuri și sunt chiar dispuși să treacă peste anumite opreliști ideologice și să accepte și o guvernare care până mai ieri părea de neconceput, o guvernare PNL-PSD”, a continuat Nica.

El a explicat că discuțiile din cadrul delegațiilor PNL-PSD au vizat doar principiile pentru o posibilă guvernare și nu detalii precum nume de miniștri.

Ce se poate obţine în varianta cu USR, dacă totuşi vor pica negocierile cu PSD?

“În varianta cu USR, în eventualitatea în care condițiile impuse PSD sunt de neacceptat, putem să găsim soluții care să aducă o guvernare stabilă și performantă pentru România. Sper ca aceste negocieri să aducă un rezultat pentru că acesta este scopul final. De asta asta trebuie să fim axați pe rezultat și să fim mult mai pragmatici. Poziția mea este de sprijinire a unui maximum pe care îl putem obține. Avem nevoie de o majoritate consistentă în Parlament și un angajament ferm pe anumite măsuri de reform”, a mai spus Nica

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

9 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

11 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

14 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

14 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

15 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

15 ore ago