În luna mai a acestui an, Primăria Timișoara lansa noul program de reabilitare a clădirilor istorice din Timișoara. Pe 4 octombrie, primarul Dominic Fritz redeschidea biroul din Piața Traian dedicat acestui program, iar de atunci nu s-a semnat niciun proiect de reabilitare, singurul succes fiind organizarea a peste 60 de întâlniri în vederea acordării de consultanță, plus câteva acorduri preliminare de cooperare, după cum anunță chiar primarul.
Dominic Fritz face un mic bilanț de activitate a Biroul Reabilitare Cartiere Istorice și Monumente, locul unde timișorenii erau așteptați în număr cât mai mare, să acceseze finanțările propuse de municipalitate pentru a readuce clădirile vechi din oraș la strălucirea inițială.
”Într-o lună, de când am redeschis Biroul Reabilitare Cartiere Istorice și Monumente din Piața Traian, colegii mei au avut peste 60 de întâlniri de consultanță cu reprezentanți ai asociațiilor de proprietari și au semnat primele acorduri preliminare de cooperare, care ne permit să parcurgem împreună următoarele etape din Programul de sprijin financiar pentru reabilitarea clădirilor istorice, până la semnarea contractelor de finanțare. Interesul real al proprietarilor și al ONG-uri din acest domeniu pentru patrimoniul arhitectural al orașului arată marea nevoie de colaborare între cetățeni și administrația locală. Pentru că, doar lucrând împreună putem să aducem strălucirea de altădată a cartierelor istorice ale Timișoarei”, spune Fritz.
Edilul șef reamintește că accesarea ofertei municipalității ar veni la pachet cu numeroase facilități.
”Programul de consultanță și sprijin financiar este acompaniat și de alte facilități: cei care încep lucrări de întreținere, reparare, conservare, consolidare, restaurare, punere în valoare a monumentelor istorice sunt scutiți de taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor și autorizațiilor emise de primărie. Iar, proprietarii care au executat deja lucrări de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor sunt scutiți de impozit pentru anul viitor. Onorarea și valorificarea patrimoniului orașului înseamnă implicarea Primăriei Municipiului Timișoara și în susținerea financiară a acțiunilor care aduc în lumina publicului valoroasa moștenire arhitecturală și culturală a orașului care ne face așa de mândri”, mai subliniază Dominic Fritz.
Etapa a 11-a din prima ligă de futsal a debutat sâmbătă, 23 noiembrie, la Deva,…
Primarul Dominic Fritz încă nu poate vota, dar a făcut un apel la timişoreni să…
Aproape de șocul campionatului! Voleibalistele de la CSM Lugoj au fost foarte aproape de a…
Nicolae Robu îşi exhibă încă o dată imensele frustrări pentru cele două înfrângeri usturătoare în…
Marien Pirtea, liderul PNL Timișoara, a fost unul dintre cei mai matinali politicieni care au…
Conform datelor oficiale ale Autorității Electorale Permanente, în județul Timiș, la ora 9 votaseră 2,82%…