Social

Specialiștii în IT se pot pregăti la Universitatea de Vest Timișoara în cadrul unui curs pentru Tehnologii Web Aplicate

Universitatea de Vest Timișoara lansează un nou program postuniversitar dedicate specializării avansate în programarea prin Tehnologii Web Aplicate. Noua specializare vine după ce a lansat cu succes programele de Securitate cibernetică și de Antreprenoriat în Blockchain.

Preînscrierile pentru noul program postuniversitar „Tehnologii Web Aplicate”, organizat de Facultatea de Matematică și Informatică din UVT, sunt deschise până la începutul anului 2022, cursul urmând să înceapă la finalul lunii ianuarie.

Componentele aplicative propuse cursanților prin acest nou program postuniversitar cuprind elemente de programare Javascript, managementul dependințelor cu Node.js si npm, utilizarea Chrome DevTools pentru depanarea aplicațiilor web, sisteme de versionare Git și Github, gestionarea tipurilor de date, valori și referințe, funcții și clase, module ES6, manipulare DOM, introducere în ecosistemul React și sintaxa JSX, dar și alte aplicații și sisteme web corelate acestora.

Mentorii care vor susține programul sunt Alexandru Robert Vlasiu, tehnical lead în domeniul aplicațiilor web, cu activitate de cercetare în: tehnologii web, bioinformatică și inteligență artificială; Iulian Vladu – senior Fullstack Engineer, cu experiență în dezvoltarea de aplicații web, mobile și desktop.

Director de program, din partea Facultății de Matematică şi Informatică, este Stelian Mihalaș, lector în cadrul Facultății de Matematică şi Informatică  a UVT, iar coordonatoarea responsabilă de programele postuniversitare, din cadrul Facultății de Matematică şi Informatică  a UVT, este dr. Alexandra Fortiș.

Cursul se adresează persoanelor care dețin o diplomă de licență, cu un nivel minim de cunoștințe în domeniu (absolvenți de programe de licență, masteranzi, doctoranzi, programatori juniori sau începători în domeniul web, dar și persoanelor în proces de reconversie profesională). Programul “Tehnologii Web aplicate” se va derula pe parcursul a 14 săptămâni, într-o grupă de 20 de cursanți, cu o durata de pregătire de 84 ore, echivalentul unui număr de 8 credite de studii universitare transferabile (ECTS). Absolvirea programului de studii postuniversitare duce la dobândirea unui certificat de atestare a competențelor profesionale.

INFO: Descriere program: https://www.info.uvt.ro/tweb/

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Fritz acuză: Primăria Timișoara, special descalificată pentru preluarea Spitalului CFR, pentru ca acesta să ajungă la Județean

Dominic Fritz acuză guvernul că face în așa fel încât Spitalul CFR să ajungă, cu…

4 ore ago

Stabilirea celui de al doilea viceprimar al Timișoarei, (deocamdată) o misiune puțin posibilă. Poate, după Parlamentare

Stabilirea unui al doilea viceprimar al Timișoarei în noua legislatură, alături de confirmatul Ruben Lațcău,…

6 ore ago

Dumbrăviţa vrea să reînoade la Târgovişte seria rezultatelor pozitive

În etapa a 13-a din Liga 2, CSC Dumbrăviţa va evolua în deplasare, contra Chindiei…

6 ore ago

Sâmbătă se închide temporar Pasajul Michelangelo

La solicitarea societăților din subordine, Aquatim și Colterm, comisia de circulație din cadrul Primăriei Muncipiului…

6 ore ago

Volumul „Transhumanism”, între ştiinţă şi spiritualitate, recent lansat la UPT

Încă o zi memorabilă în universul UPT. Sala Senatului Universității Politehnica Timișoara, o sală cu…

9 ore ago

Cei doi noi vicepreședinți ai Consiliului Județean Timiș au fost aleși

Începând de vineri, structura de conducere a Consiliului Județean Timiș este completă. Aleșii județeni și-au…

9 ore ago