Invatamant

Universitatea de Vest este singura universitate timișoreană plasată pe podiumul Metaranking-ului Universitar 2021

Universitatea de Vest din Timișoara își menține poziția în Metaranking-ul Universitar ediția 2021, reușind să se claseze pe poziția a treia la nivel național, cu un punctaj de 14 puncte, obținut în urma procesului de evaluare actualizată (cu 2 puncte în plus faţă ediția 2020). Metaranking-ul Universitar include în analiză 97 de universități active din România (54 publice şi 43 private), dintre care doar 31 (toate publice) au fost apreciate ca având vizibilitate și prezență internațională.

Similar edițiilor anterioare,  evaluarea universităților prin acest Metaranking a constat în identificarea universităților din România cu o minimă vizibilitate internațională și a căror activitate a generat impact în aria academică internațională.

Universitățile românești nominalizate au înregistrat un punctaj total de 195 de puncte, fiind incluse în această analiză doar acele universități care au cel puțin o prezență în cadrul unuia dintre cele unsprezece ranking-uri internaționale, conform metodologiei Metaranking-ului Universitar 2021.

Prezența învățământului superior timișorean este evidențiată în acest Metaranking prin includerea a trei universități care au cumulat 11,28% din punctajul total (22 puncte, dintre care UVT – 14 puncte, UPT – 5 puncte, UMFVBT – 3 puncte).

Îmi revine rolul deosebit de onorant de a transmite astăzi, cu ocazia anunțării poziției a treia naționale pe care o obține UVT în Metarankingul Universitar 2021, felicitări pentru această ambițioasă și meritorie clasare tuturor membrilor comunității universitare a UVT. Este un merit pe care îl au cercetătorii și studenții, cadrele didactice, personalul administrativ din UVT, dar și toți ceilalți colegi și parteneri instituționali, fără efortul și talentul cărora nu am fi ajuns la acest rezultat de înaltă ținută. Acest rezultat arată exact ce potențial avem și pe mai departe, pentru a ne remarca și mai pregnant în spațiul universitar european”, afirmă rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Metaranking-ul Universitar 2021 utilizează metodologia propusă de membrii High Level Experts Group, numiți în 2016 de Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, asigurând continuitate viziunii inițiale, fiind elaborat și publicat cu sprijinul Asociației Ad Astra a Cercetătorilor Români.

Toate analizele prezentate pornesc de la datele disponibile pe website-urile ranking-urilor internaționale ale universităților la data de 1 noiembrie 2021.

INFO: https://ad-astra.ro/wp-content/uploads/2021/11/Metarankingul-Universitar-2021-Final-2.pdf

 

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

2 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

2 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

3 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

3 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

4 ore ago