Economic

5 sfaturi importante pe care să le urmăm când alegem încălțămintea pentru iarnă

A sosit iarna și, odată cu ea, și decizia dificilă de a alege ce perechi de încălțări să porți. Cu toții ne dorim să fim confortabili, la modă și să ne păstrăm picioarele calde, așa că sarcina de a alege cea mai bună pereche de ghete damă sau ghete damă îmblănite devine mult mai dificilă.

Schimbarea de temperaturi între exterior rece și interior cu temperaturi mai mari, poate face destul de dificilă misiunea de a avea grijă de picioarele noastre în timpul iernii. Adesea avem tendința să alegem bocanci damă sau ghete damă îmblănite strâmte, pentru a ne proteja picioarele de temperaturile reci ale iernii, dar la intrarea la serviciu, acasă sau la școală, gradele cresc și piciorul începe să transpire. Și ce se întâmplă atunci? Ei bine, creăm cel mai bun mediu pentru răspândirea bacteriilor și ciupercilor: umiditate, întuneric și căldură. Și nu numai atât. Când ieși din nou pe stradă, această transpirație deja rece poate fi motivul pentru care piciorul se răcește foarte repede și, odată cu el, întregul corp. Vara avem tendința de a avea mai multă grijă de picioarele noastre pentru că le expunem purtând sandale, iar iarna tindem să le neglijăm, iar în consecință apar semne precum deshidratarea, problemele cu unghiile și chiar crăpăturile. Și încălțările au o importanță foarte mare în ceea ce privește acest aspect, de aceea este foarte important cum le alegem.

Piele sau sintetic?

Încălțările de iarnă sunt de obicei puțin mai scumpe decât pantofii de vară. N-ar fi bine dacă, pe deasupra, vom cheltui o grămadă de bani, să țină doar un sezon. De aceea, este mai recomandat să porți piele. Acest material nu este doar mai durabil, ci și menține piciorul cald și îi permite să respire, lucru foarte important pe timpul verii. Deisgur, există și alternative vegane de înaltă calitate, care permit piciorului să respire și sunt și foarte rezistente.

Bocanci damă, pantofi sport sau  ghete damă îmblănite?

Anul trecut au fost la modă bocancii. Deși sunt încă la modă iarna și putem observa bocanci damă mai peste tot pe stradă, trendul este marcat de ghete damă îmblănite. Sunt ideale pentru frig pentru că acoperă bine piciorul, sunt confortabili, dar în același timp sunt și moderni. Adidașii sunt potriviți doar pentru sezonul vara sau primăvară, însă puteți găsi câteva perechi îmblănite și cu talpă aderentă. Bocancii sunt potriviți pentru teren mai accidentat sau pentru ziele cu multă zăpadă. Dacă vă știți o fire mai aventuroasă sau aveți un stil mai sport, atunci este mai bine să optați pentru o pereche de bocanci dama. În oraș sau la job este mai potrivită o pereche de ghete damă îmblănite, pentru că găsiți multiple stiluri și sunt mult mai moderne și elegante.

Nu cumpărați încălțările dimineață sau iarna

Care este momentul ideal al zilei pentru a cumpăra pantofi? Nici dimineața, nici seara. Nu vă recomandăm să cumpărați pantofi dimineața, deoarece picioarele dumneavoastră sunt de obicei foarte relaxate și este posibil ca pe măsură ce ziua trece, să se încordeze. De asemenea, nu este indicat să le cumpărați noaptea, deoarece picioarele sunt de obicei mai umflate. Ora ideală este la prânz. Acest aspect este important, întrucât mărimea încălțărilor contează foarte mult.

Alegeți mărimea potrivită

Mărimea încălțărilor este importantă, în special iarna. Bineînțeles că ne dorim încălțări care să ne vină perfect și este important ca perechea de bocanci damă sau ghete damă îmblănite să nu fie extrem de largă. Cu toate acestea, este mult mai important ca încălțările să nu fie extrem de strâmte, deoarece iarna avem tendința de a purta șosete mult mai groase. Dacă picioarele noastre nu au suficient spațiu, putem avea probleme de circulație a sângelui, care duc la picioare reci și, de asemenea, putem avea probleme cu monturi, bășici sau unghii încărnate. Este important să avem cel puțin jumătate de centimetru între vârful degetelor și cel al încălțărilor. În acest fel ne asigurăm că avem suficient spațiu pentru piciorul nostru. Mai mult, când mergeți să cumpărați o pereche de boncanci damă sau de ghete damă îmblănite sau când faceți o comandă online, țineți cont, după cum spuneam, de faptul că iarna purtăm șosete mai groase. Optați, astfel, pentru o mărime superioară. Dacă știți că o mărime vă vine perfect, atunci optați, pentru iarnă, pentru o mărime mai mare, pentru a avea loc pentru șosete.

Alegeți-vă bine șosetele

Înainte de a ne gândi ce încălțăminte este cea mai potrivită, este indicat să acordăm atenție șosetelor, deoarece până la urmă acestea sunt cele care sunt în contact direct cu picioarele noastre. Este convenabil să le alegeți dintr-o țesătură naturală, cum ar fi bumbacul sau lâna, care sunt capabile să absoarbă umezeala și să o îndepărteze de piele, menținând piciorul uscat. Țesăturile sintetice promovează transpirația și o rețin, ceea ce nu este deloc benefic pentru picior.

 

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

2 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

4 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

4 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

7 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

8 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

8 ore ago