Administratie

La Muzeul Satului Bănățean se deschide Parcul Crăciunului. Intrarea e gratuită, la fel și accesul la patinoar sau la circuitul cu mașinuțe/Foto

Timișorenii sunt așteptați de sâmbătă seara, la Muzeul Satului Bănățean, unde în organizarea Consiliului Județean Timiș va fi deschis Parcul Crăciunului. Evenimentul este dedicat întregii familii, atât celor mici, care sunt așteptați, gratuit, la patinoar, la caruselul cu căluți, la circuitul cu mașinuțe sau la ateliere creative și piese de teatru de păpuși.

Sâmbătă seara, de la ora 17, se va deschide și oficial Parcul Crăciunului. La Muzeul Satului Bănățean a fost amenajat un mic orășel dedicat sărbătorilor de iarnă. Zona e iluminată festiv, iar pe cele zece hectare ale locației sunt amenajate diferite locuri unde și cei mici, și cei mari sunt așteptați să se simtă bine în familie. Un patinoar gratuit, carusel, mașinuțe, activități creative și spectacole pentru copii, de asemenea gratuite, sunt oferite micuților. Ei au la dispoziție un mic labirint, dar și o scenă unde vor avea loc diferite momente cu piese de teatru. Evenimentul a fost gândit pe două tronsoane, primul, de la prânz, dedicat copiilor, iar cel de al doilea după-masă dedicate mai ales adulților, cu concerte în fiecare seară.

Nu lipsesc nici spectacolele muzicale pentru cei mari, iar vedetele vor fi Andra, Delia, Irina Rimes și Adda. Debutul evenimentului va fi urmat de un show de lasere și salve de tun, urmate de concertul îndrăgitei Andra.

Cei care preferă o gustare sau un pahar de băutură vor avea la dispoziție un spațiu de servit masa, unde veți putea gusta din bucatele oferite de comercianții instalați pe aleea dedicată căsuțelor și food truck-urilor, sau Ponton Lounge-ul amenajat pe marginea lacului din incintă.

”Deschidem Parcul Crăciunului, un concept nou de eveniment pe care l-am imaginat și construit pentru familiile cărora le place să petreacă timp împreună, în aer liber. Vă invit pe toți să vă bucurați de ceea ce am pregătit cu atâta drag pentru voi și dacă aveți propuneri pentru anul viitor, le așteptăm cu promisiunea că vom deveni mai buni în ceea ce facem”, a anunțat Alin Nica, șeful CJ Timiș.

Accesul la Muzeul Satului Bănățean se poate face fie folosind cursa regulată a STPT, dar și un autobuz pus la dispoziția celor interesați, care va pleca de lângă parcarea Modex din centrul Timișoarei

Programul complet al evenimentului îl găsiți pe www.parculcraciunului.ro. Parcul Crăciunului va fi deschis timp de trei săptămâni, până pe 23 decembrie.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

48 de minute ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

4 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

4 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

6 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

6 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

7 ore ago