Primăria Timişoara

Majorarea taxelor locale de la Timișoara, începând din 2022, a trecut de plen. Acum, în varianta corectă

Deși unii sperau la ceva schimbări în proiectul de majorare a taxelor locale, după ce votul inițial a fost anulat, acesta a fost votat din nou și a trecut de plenul Consiliului Local Timișoara fără să se poată atinge cineva de varianta inițială. Votul USR, plus cel al ”conspiratului” Raul Ambruș au asigurat majoritatea cvasi necesară pentru ca din 2022 să se plătească taxe majorate.

Viziunea USR nu a putut fi schimbată nici de ”sugestia” Prefecturii Timiș, care a răspuns în octombrie contestației depuse de consilierii PNL și PSD, care reclamau un vot reluat în aceeași ședință pe acest subiect, după ce prima dată nu a ieșit cum trebuia.

Acum, în ședința de plen de joi, votul a fost reluat, pentru a fi total corect. Și a trecut, lejer, acum cu o diferență și mai mare față de prima încercare. Deci, taxele majorate au liber să intre în vigoare.

Cei mai afectați sunt proprietarii persoane fizice, deținători de spații nerezidențiale, care vor avea de plătit impozite pe clădiri de trei ori mai mari, la nivelul celor plătite de proprietarii persoane juridice. Cinci milioane de lei în plus la buget, acesta va fi efectul asupra bugetului local, a spus Dominic Fritz, la ”premiera” proiectului.

Toate amendamentele opoziție au fost blocate de majoritatea îmbunătățită de votul lui Raul Ambruș, care pare să fi trecut definitiv de partea USR, a reușit să introducă un mic amendament, adică un bonus de 10% din valoarea impozitelor, pentru persoanele juridice care își plătesc anticipat taxele. Momentul votului a și dus la o discuție hazlie, amendamentul a fost asumat de Ambruș, dar inițial din partea PNL, pentru ca acum să apară acuzația, desigur în glumă, a unei violări a copyright-ului din partea USR.

De asemenea, alte două mici intervenții au venit din partea consilierei Paula Romoceanu, de la USR, care a propus scutirea de la plata impozitelor auto pentru revoluționari, dar și o scutire, pe timp de cinci ani, pentru cei care au executat lucrări de intervenție pentru creșterea performanței energetice.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

34 de secunde ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

24 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

15 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

16 ore ago