Administratie

O societate deținută de CJ Timiș, reînviată după ani mulți de lipsă de activitate, va face strategia de operaționalizare a centrului de legume de la Tomnatic

Consiliul Județean Timiș a aprobat acordarea, prin încredințare directă, a unui contract de consultanță care să ducă la operaționalizarea Centrului de Legume Fructe pe care administrația județeană îl va construi la Tomnatic. Procedura de acordare directă nu este una ieșită din comun, ciudat e că pentru acest scop a fost decisă reșaparea unei societăți a CJT care de ani de zile nu mai avea niciun fel de activitate.

Proiectul centrului a fost lansat în timpul administrației conduse de Călin Dobra, perioadă în care s-au făcut pași concreți spre a deveni realitate. Acum, noua conducere a CJT caută soluții de punere în funcțiune a centrului. Iar pentru a realiza acest deziderat, a fost decisă acordarea, prin achiziție directă a serviciului de consultanță în vederea stabilirii soluțiilor de operaționalizare a centrului de la Tomnatic. Ce e interesant este că pentru acest lucru a fost aleasă societatea Ruwatim SMDP, una care aparține CJT, dar care de ani buni de zile nu a mai avut niciun fel de activitate.

”Se aprobă achiziționarea directă a serviciului de specialitate prestat de către societatea RUWATIM SMDP S.R.L. privind strategia și soluțiile de operaționalizare a obiectivului de investiții “Centru de colectare legume – fructe în județul Timiș – Proiect pilot pe amplasamentul din comuna Tomnatic, județul Timiș”.” ,se spune în proiectul aprobat de plen.

Au fost 29 de voturi pentru, trei împotrivă și cinci abțineri, o nouă discordantă față de unanimitatea restului proiectelor.

În hotărârea aprobată se mai spune că modelul contractului subsecvent de achiziție publică a serviciului de specialitate, este cel prevăzut de Anexa nr. 2 la Hotărârea Consiliului Județean Timiș nr. 209/29.09.2021. Doar că această anexă nu este publicată alături de proiect pe site-ul CJT, deci nu știm ce conține acesta.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago