Politica

Pohta ce-a pohtit. Senatoarea de Timiş Alina Gorghiu preia conducerea PNL Argeş

Biroul Executiv al PNL a decis astăzi ca senatoarea de Timiş Alina Gorghiu să preia conducerea filialei PNL Argeş. Decizia ar putea fi şi un premiu de consolare după ce Gorghiu a pierdut portofoliu de ministru al Justiţiei.  Filiala era condusă de Adrian Miuţescu, un apropiat al lui Ludovic Orban şi care este acum urmărit penal într-un dosar al DNA.

Cu toate că este născută în Tecuci, Alinei Gorghiu i-a plăcut tot timpul să spună că se trage din Curtea de Argeș. De mult timp s-a spus şi că Gorghiu vrea să se tragă mai aproape de Bucureşti, pentru a scăpa de drumurile lungi la Timişoara. La ultimele alegeri din PNL Argeş, protejatul ei a pierdut însă lamentabil preşedinţia filialei în faţa lui Adrian Miuţescu. Apropiat al lui Ludovic Orban, Miuţescu este urmărit penal de DNA pentru că ar fi încercat să influenţeze numiri în mai multe funcţii, fiind suspendat astfel de la conducrea PNL Argeş.

Astăzi, Biroul Executiv al PNL a decis ca pe scaunul vacant să fie numită cu titlu de interimar chiar Alina Gorghiu. Ca atare, influenţa ei în Timiş este de aşteptat să scadă în perioada următoare. Această numire ar putea fi şi un premiu de consolare pentru faptul că nu a fost numită ministru al Justiţiei în Guvernul Ciucă.

În aceeaşi şedinţă s-a decis ca Florin Cîțu să devină președinte interimar al filialei PNL Sector 3. Această organizaţie era condusă de Antonel Tănase, care a plecat din partid împreună cu Ludovic Orban.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

13 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

17 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

20 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

20 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

22 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

22 de ore ago