Primăria cere părerea timișorenilor despre ridicarea unui parc de distracții pe Calea Torontalului

Dacă nu ați știut, în acest moment mai aveți posibilitatea să vă precizați poziția și ideile referitoare la dezvoltarea la Timișoara, în zona de nord – Torontalului, a unei zone de agrement pentru oraș. Aceasta ar urma să aibă un caracter natural și un impact în zona metropolitană de nord a Municipiului Timișoara. Puteți vota prin intermediul internetului.

Acest proces de consultare se derulează prin intermediul unui instrument de lucru – platforma online “Decidem Timișoara”. Decidem Timișoara are rolul de a facilita colectarea ideilor, colaborarea și comunicarea rezultatelor obținute.

Intenția municipalității este de a face un parc de agrement multifuncțional, într-un cadru natural, pe 70 de hectare.

Zona de intervenţie este situată în zona de nord a Municipiului Timișoara, delimitată de aeroportul utilitar Cioca la Nord, bariera verde a Perdelei forestiere Ovidiu Balea la Sud, calea ferată la Vest și Calea Torontalului la Est.

”Terenul este în proprietatea Municipiului Timișoara și prezintă o zonă de trecere dintre dezvoltarea urbană și cadrul natural. Intervenţiile zonei de agrement metropolitane au în vedere realizarea unui parc de agrement multifuncțional, adaptat nevoilor moderne de agrement activ, într-un cadru natural creat prin extinderea barierei forestiere pe direcția vânturilor principale, prin regenerarea canalelor și valorificarea și dezvoltarea zonelor de biodiversitate. Suprafața totală a obiectivului de intervenție este de 70 hectare (700.000 mp), având potențialul de a deveni singura zonă de agrement de dimensiuni semnificative în zona metropolitană Timișoara. Proiectul propus generează un impact ecologic pozitiv prin regenerarea zonelor verzi albastre, aducând o zonă de agrement accesibilă velo și pietonal dinspre zonele de dezvoltare urbane majoră, actualmente în creștere accentuată. Creșterea calității mediului şi creșterea calității vieţii în Municipiul Timişoara este un obiectiv de etapă, care va fi atins prin implementarea proiectului”, se spune în enunțul dezbaterii online.

Obiectivele specifice avute în vedere în urma intervenţiilor proiectului sunt: regenerarea infrastructurii verzi albastre (canale) și crearea de micro-relief într-o zonă de amenajare preponderent plană; măsuri de plantare a barierei verzi și a unor zone de împădurire de agrement; măsuri de revigorare a faunei și biodiversității locale; plantarea unei vegetații adaptate schimbării climatice; realizarea unui drum de acces din materiale nesigilante ale solului, prevăzut cu fundație pentru drum greu; realizarea unei infrastructuri suport neinvazive pentru evenimente în aer liber; zonă de camping auto; zone de agrement active.
Procesul consultativ pentru “Zonă de agrement cu caracter natural și impact în zona metropolitană de nord a Municipiului Timișoara” a ajuns la faza a patra, respectiv consultarea publicului larg prin intermediul unui chestionar supus în prealabil avizării de către un focus grup format din experți din diferite domenii. Chestionarul poate pe platforma online “Decidem Timișoara” la următorul link: https://decidem.primariatm.ro/processes/regenerare-ZAM/f/11/

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

34 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

34 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

47 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

55 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago