Politica

Primul mare scandal în coaliție. Alexandru Rafila îl ironizează pe preşedintele PNL: “Specialistul în economie Cîțu a consultat specialistul în sănătate Cîțu”

Atac fără precedent în interiorul coaliţiei de guvernare. Ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, l-a criticat foarte dur pe preşedintele PNL, Florin Cîţu. Rafila spune că liderul PNL, în calitate de premier, nu a făscut nimic pentru prevenirea pandemiei, iar acum “specialistul în economie Florin Cîţu s-a consulat cu specialistul în medicină Florin Cîțu.”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD) l-a criticat virulent, vineri, pe președintele PNL, Florin Cîțu, acuzându-l că a compromis campania de vaccinare. Ieşirea lui Rafila vine după ce liderul PNL a criticat proiectul de lege privind certificatul verde.

”Urmăresc cu atenție și îngrijorare, nu știu dacă e un moment să relaxăm măsurile, cu o mie de cazuri pe zi. Astă-vară, când am relaxat condițiile la câteva zeci de cazuri pe zi, unii mă criticau, acum văd că nu au nici o problemă”, a spus Cîțu despre demersul Ministerului Sănătăţii

Șeful PNL a criticat și propunerea ministrului Sănătății, ca statul să plătească pe termen nelimitat testele pentru care refuză vaccinarea. Replica lui Rafila nu s-a lăsat aşteptată.

“Acea perioadă, dacă domnul președinte Cîțu ar fi studiat-o pe îndelete, era un prin draft… Pe mine mă surprinde acea reacție. Specialistul în economie Florin Cîţu s-a consulat cu specialistul în medicină Florin Cîțu. Dacă e un draft e discutabil și perfectibil. Noi trebuie să stabilim o perioadă, de exemplu, ca o persoană să se poată testa. Nu înțeleg de unde atâta încrâncenare. Nu a făcut nimic pentru combaterea pandemiei. Proiectul de lege depus de PNL se referea strict la personalul medical. Ieșirea are mai mult o conotație politică”, a spus Rafila.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

2 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

6 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

6 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

6 ore ago

Jr. NBA League România: Divizia Southwest, la final. Rezultatele înregistrate și programul sferturilor de finală

Prima fază din Conferința de Vest a Jr. NBA League România s-a încheiat recent, când…

7 ore ago