Primăria Timişoara

Timișoara mai are bani de căldură de la Colterm până la finalul lui ianuarie

Cetățenii din Timișoara care se încălzesc cu energia termică furnizată de Colterm pot sta liniștiți că nu vor îngheța în case până la finalul lunii ianuarie, a anunțat primarul Dominic Fritz. După care vom întinde din nou mâna spre bugetul de stat sau… spre surse încă nedescoperite. De scăpat nu scăpăm nici de majorarea prețului gigacaloriei.

Finalul lunii ianuarie este termenul până la care banii existenți acum în conturi pot să acopere cheltuielile necesare furnizării de energie termică în Timișoara.

Este foarte clar că situația în acest timp este enorm de dificilă, prețul la gaz este în continuare de patru cinci ori ca și anul trecut. Asta înseamnă că dăm la Colterm un milion de lei pe zi, acest gaz îl folosesc doar pentru a produce 25% din căldură. Asta înseamnă că banii de la guvern, plus banii ce i-am dat noi, plus banii populației, o să ajungă cam până la începutul lui ianuarie”, a anunțat Dominic Fritz.

După care… nu se știe. Dar primarul vorbește de un nou ajutor de stat. Problema nu e doar la Timișoara. Dar, completarea va veni și de la populație, din majorarea prețului la gigacalorie.

”Și atunci va fi iarăși nevoie de o schemă de ajutor din partea guvernului. Azi m-a sunat din nou un primar din alt oraș, nu din partidul meu, care mi-a zis și el că doar până la finalul anul mai are fonduri. Deci asta înseamnă că o să trebuiască din nou să rectificăm cu alte surse cel târziu în ianuarie. În același timp nu vom putea să nu majorăm prețul pentru populație. în fața acestor prețuri de producție nu putem să ne asumăm din bugetul local toată această creștere, o parte va trebui să fie suportată și de către abonații Colterm, la fel cum crește factura și pentru cei ce sunt legați la gaz (n.r. centrale individuale). Acest proiect de gigacalorie o să intre în plen data viitoare”, a mai spus Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

35 de minute ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

53 de minute ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

O oră ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

O oră ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

O oră ago

Grupul Maxagro a deschis la Gătaia noul sediu al Maxutil/Foto

Grupul Maxagro a inaugurat, la Gătaia, noul sediu al companiei Maxutil, parte a grupului. Compania…

O oră ago