Primăria Timişoara

A demarat etapa de proiectare a modernizării zonei Procopiu – Tzara

Firma care va realiza proiectul tehnic al reabilitării zonei Procopiu – Tzara se poate apuca de astăzi de treabă. Primăria Timișoara a dat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare.

Sub semnătura primarului Dominic Fritz, marți a fost semnat ordinul de începere a realizării proiectului tehnic pentru amenajarea străzilor Ștefan Procopiu, Eugen Coșeriu, Tristan Tzara, Horia Hulubei și strada adiacentă Aldea Teodorovici. Studiul de fezabilitate a fost aprobat în ședința de plen a Consiliului Local din luna noiembrie a anului trecut.
În momentul de față, zona amintită, aflată la granița cu comuna Dumbrăvița nu are trotuare, iluminat public, spații verzi, piste pentru bicicliști sau parcări. Prin acest proiect complex se va moderniza carosabilul de pe străzile amintite, pe o suprafață de peste 23.000 mp, vor fi amenajați 4.300 mp de trotuare, se vor realiza accese pe 1.500 mp și se vor amenaja piste de biciclete pe 1.600 mp. Suprafața spațiilor verzi nou amenajate va fi de 6.600 mp.
Proiectantul are 60 de zile termen pentru predarea documentației, iar apoi execuția investiției lui va fi scoasă la licitație.
Tot în cadrul acestei lucrări, vor fi introduse pe aceste străzi rețele de utilități, de apă și canalizare, de iluminat public, canalizație subterană pentru cabluri, pentru apa pluvială, precum și de alimentare cu gaz.
Proiectul va contribui la diminuarea surselor de poluare şi îmbunătățirea calităţii aerului, prin asigurarea unui sistem de mobilitate corespunzător şi a unui sistem de colectare şi scurgere a apelor de pe platforma străzilor
Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic sunt realizate de S.C. DRUM PROIECT S.R.L. – Timișoara.
Consiliul Local Timișoara a aprobat la finalul anului trecut acest proiect https://debanat.ro/2021/11/proiectul-din-zona-procopiu-de-la-granita-dintre-timisoara-si-dumbravita-readus-in-atentie-de-actuala-administratie-a-orasului-ideea-lansata-initial-de-robu_350757.html. Ideea modernizării zonei a fost lansată de fostul primar, Nicolae Robu, în timpul campaniei electorale pentru un nou mandat, dar având și ca scop susținerea candidatului liberal la Primăria Dumbrăvița, Sorin Drăgoi. În final, ambii au pierdut scaunul de edil-șef în fața candidaților USR.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago