Municipalitatea timișoreană a ajuns în etapa selecției ofertelor depuse de proiectanți în cadrul licitației pentru stabilirea firmei care va realiza reabilitarea termică a Colegiului Henri Coandă. De asemenea, o altă lucrare, de reabilitare a unei clădiri istorice, proprietate a primăriei, este mai avansată, fiind pornită proiectarea.
Primăria Timișoara a anunțat că s-a încheiat termenul de depunere a ofertelor în cadrul licitației pentru proiectarea reabilitării termice a cinci corpuri de clădire de la Colegiul Tehnic “Henri Coandă”. Două firme au depus oferte pentru a obține acest contract. Acum va începe evaluarea ofertelor și va desemna, în urma grilelor de punctare, firma câștigătoare pentru a realiza serviciile de proiectare. Obiectivul de investiții prevede îmbunătățirea izolației termice a clădirilor și utilizarea de surse regenerabile de energie, prin reabilitarea fațadelor și montarea de panouri solare. Scopul este de a reduce costurile pentru energia termică necesară funcționării instituției. Lucrările vizează clădirea colegiului (inclusiv laboratoarele), internatul, atelierul, cantina și sala de sport. Conform documentației tehnice, aprobată de Consiliul Local, reabilitarea va determina scăderea consumului de energie şi reducerea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon. Municipiul Timișoara a aplicat pentru o finanțare prin Fondul de Mediu pentru a acoperi o parte din costurile necesare acestei investiții. Valoarea totală estimată a proiectului este de 22,9 milioane de lei.
Tot în această săptămână, Primăria Timișoara a dat ordinul de începere a contractului„Servicii de proiectare (faza DALI + PT) și asistență tehnică din partea proiectantului, în vederea realizării obiectivului de investiție «Reparații capitale imobil str. Ștefan cel Mare nr. 34»”. Este prima clădire istorică de apartamente aparținând în totalitate municipalității timișorene care va intra în reabilitare. Se pregătește și reabilitarea altor două clădiri istorice, aflate pe aceeași stradă, care sunt în proprietatea municipalității.
Lucrările de reabilitare vor respecta caracterul istoric al clădirii şi al întregii zone în scopul de a îi pune în valoare potenţialul, identitatea şi substanţa originală. Intervenţiile la faţade și acoperiș vor fi executate unitar, respectându-se arhitectura existentă. Toate elementele de detalii arhitecturale valoroase, inclusiv accesorii existente vor fi restaurate sau refăcute identic pe bază documentară. Cromatica faţadelor va păstra caracterul tradiţional.
Strada Ștefan cel Mare este, de asemenea, inclusă în proiectul de regenerare a zonei Traian, unde patru piețe și 12 străzi vor fi reabilitate.
Licitația a fost câștigată de firma Bau Proiect SRL, cu o ofertă de 62.500 de lei fără TVA. Firma are la dispoziție 6 luni pentru a preda DALI și PT. Asistența tehnică va fi asigurată până la finalizarea lucrărilor de reabilitare.
În proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara se mai află și imobilele istorice de pe aceeași stradă, situate la numerele 30 și 32. Și acestea urmează să fie incluse într-un program de reabilitare.
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…