Prefectura Timiş

Autoritățile, nevoite să ardă saltelele folosite la Centrul de carantinare a migranților, de la Liceul CFR. Erau pline cu paraziți

Centrul de carantinare deschis de autoritățile locale timișorene pentru migranți la Liceu CFR s-a confruntat cu probleme mari, o situație de așteptat, având în vedere că migranții au adus la pachet cu ei și o serie de boli, dar și diferiți paraziți. S-a ajuns chiar în situația de a fi necesară arderea saltelelor folosite acolo, norocul a fost o asociație care a ajutat la înlocuirea acestora cu altele, a spus subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu.

Au străbătut mii de kilometri pentru a merge spre vestul Europei, în condiții de igienă precare. S-au oprit în Timiș în drumul lor spre țările occidentale, au fost introduși în centrul de carantinare, iar aceasta a dus la crearea de probleme. Din cauza paraziților de tot felul, cei de la centrul de la Liceul CFR au fost nevoiți să ardă acele saltele folosite.

“Nu ştiu dacă ştiţi, cei de acolo au avut probleme, inclusiv cu tot felul de boli, inclusiv cu diferiți paraziţi. În urmă cu o săptămână, printr-o fundaţie s-au schimbat, de exemplu, toate saltelele fiindcă erau infestate de paraziţi, cele vechi au fost arse. Avem probleme pe alte fenomene, ca să nu mai vorbim că Instituţia Prefectului ar trebui să se ocupe de verificarea legalităţii, hotărâri de consiliu şi dispoziţiile primarilor, respectiv legi reparatorii şi verificarea serviciilor publice deconcentrate. Iată ce facem acum, în principal sunt lucruri legate de gestionarea situaţiilor de urgenţă”, a spus, joi, subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Conform acestuia, doar anul trecut peste 75.000 de persoane au fost oprite să intre în România. Totuși, 11.000 de persoane tot au intrat ilegal în România, prin Timiş.

“Tot traficul ilegal de migranţi care mergea prin Italia, pe Marea Mediterană, s-a mutat acum prin Balcanii de Vest şi tranzitează pe o porţiune oarecum scurtă pentru ei, dar mare pentru noi, judeţul Timiş. Peste 75.000 de persoane au fost respinse anul trecut, dar tot au intrat vreo 11.000, din care 90 la sută prin judeţul Timiş. Noi trebuie să îi găsim, noi trebuie să îi carantinăm, să îi testăm, să îi ţinem”, a mai spus Ovidiu Drăgănescu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

6 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

6 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

7 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

7 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

8 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

11 ore ago