Centrul de carantinare deschis de autoritățile locale timișorene pentru migranți la Liceu CFR s-a confruntat cu probleme mari, o situație de așteptat, având în vedere că migranții au adus la pachet cu ei și o serie de boli, dar și diferiți paraziți. S-a ajuns chiar în situația de a fi necesară arderea saltelelor folosite acolo, norocul a fost o asociație care a ajutat la înlocuirea acestora cu altele, a spus subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu.
Au străbătut mii de kilometri pentru a merge spre vestul Europei, în condiții de igienă precare. S-au oprit în Timiș în drumul lor spre țările occidentale, au fost introduși în centrul de carantinare, iar aceasta a dus la crearea de probleme. Din cauza paraziților de tot felul, cei de la centrul de la Liceul CFR au fost nevoiți să ardă acele saltele folosite.
“Nu ştiu dacă ştiţi, cei de acolo au avut probleme, inclusiv cu tot felul de boli, inclusiv cu diferiți paraziţi. În urmă cu o săptămână, printr-o fundaţie s-au schimbat, de exemplu, toate saltelele fiindcă erau infestate de paraziţi, cele vechi au fost arse. Avem probleme pe alte fenomene, ca să nu mai vorbim că Instituţia Prefectului ar trebui să se ocupe de verificarea legalităţii, hotărâri de consiliu şi dispoziţiile primarilor, respectiv legi reparatorii şi verificarea serviciilor publice deconcentrate. Iată ce facem acum, în principal sunt lucruri legate de gestionarea situaţiilor de urgenţă”, a spus, joi, subprefectul Ovidiu Drăgănescu.
Conform acestuia, doar anul trecut peste 75.000 de persoane au fost oprite să intre în România. Totuși, 11.000 de persoane tot au intrat ilegal în România, prin Timiş.
“Tot traficul ilegal de migranţi care mergea prin Italia, pe Marea Mediterană, s-a mutat acum prin Balcanii de Vest şi tranzitează pe o porţiune oarecum scurtă pentru ei, dar mare pentru noi, judeţul Timiş. Peste 75.000 de persoane au fost respinse anul trecut, dar tot au intrat vreo 11.000, din care 90 la sută prin judeţul Timiş. Noi trebuie să îi găsim, noi trebuie să îi carantinăm, să îi testăm, să îi ţinem”, a mai spus Ovidiu Drăgănescu.
Joi, 19 decembrie, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind…
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…