Administratie

CJ Timiș pregătește o minicentură din drumuri județene și în jurul Lugojului. La cea de la Timișoara se va lucra în continuare

Lugojul va beneficia de o minicentură de ocolire, realizată din drumuri locale, între comunele periurbane, pe modelul Timișoarei, a anunțat președintele CJ Timiș, Alin Nica. ”Originalul” de la Timișoara continuă și vor fi preluate de instituție în administrare pentru reparații noi drumuri comunale, pentru închiderea inelului.

Lugojul beneficiază de o centură de ocolire pe o parte, în zona de vest, iar Consiliul Județean Timiș dorește să facă o alta nouă, pe modelul Timișoarei, cu ajutorul drumurilor comunale, preluate în administrare de CJT.

”Continuăm minicentura Timișoarei și vrem să facem și la una a Lugojului, în partea de vest, iar în partea de est nu găsim o posibilitate eficientă de ocolire a celui de al doilea municipiu al județului. Avem deja câteva idei de a construi această centură folosind drumurile comunale de acolo, folosind drumurile dintre comunele periurbane ale Lugojului. Primul exemplu este preluarea la CJ a drumului dintre Coșteiu și Jabăr, am discutat cu primarii, ambele primării sunt de acord cu predarea”, a spus Alin Nica.

Nici minicentura Timișoarei nu va fi uitată, se finalizează unele porțiuni de asemenea drumuri comunale preluate, dar vor fi trecute în administrarea județului și altele, între comunele din zona de nord, pentru a se realiza o rețea de drumuri completă în jurul municipiului.

”Anul acesta ne dorim să dăm în folosință o porțiune dintre DN 6 și Săcălaz. Mai avem prevăzută realizarea unui pod peste Bega Veche și atunci tot drumul poate fi pus în funcțiune. Vom începe execuția pe drumul Șag – Sânmihaiu Român și, în același timp, pe porțiunea Moșnița Veche – Moșnița Nouă – Urseni – Giroc. În paralel, vom lucra și la preluarea altor drumuri din zona de nord a municipiului Timișoara, de la localitățile Sânandrei, Giarmata, Pișchia și Remetea, respective Recaș, astfel încât să avem această pseudocentură, care va asigura și asigură parțial mobilitatea autovehiculelor de mic tonaj”, a mai subliniat Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

O oră ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

2 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

3 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago