Primăria Timişoara

Interpelările, momentul disputelor interesante din CLT. Actualul și fostul viceprimar s-au contrat într-un dialog colorat

Contrele  dintre partea USR și cea liberală din ședințele Consiliului Local Timișoara au apărut în cadrul plenului de marți, dar la un nivel extrem de scăzut față de ședințele ”veșnice” din săptămânile precedente. De această dată viceprimarul Ruben Lațcău nu s-a mai certat cu partenerul său de ”dans” clasic, consilierul Simion Moșiu, ci cu fostul viceprimar, Dan Diaconu.

E drept, Moșiu nu a lipsit total din ecuație, el a întrebat, pe bună dreptate, despre starea centrului Timișoarei, unde clădirea Operei a stat ”dezbrăcată” mult timp, iar acum schelele constructorului și resturile rămase în urma construcției au rămas tot în fața clădirii, dar și despre Fântâna cu Pești care e în reparații de o veșnicie.

Viceprimarul Lațcău nu a prea gustat interpelările lansate și a vorbit din nou despre proiecte proaste lăsate în urmă de fosta administrație, ceea ce devine tot mai mult o constantă la motivarea situațiilor mai puțin fericite existente în oraș.

Să nu uităm că Opera a stat, practic, dezvelită, aproape trei ani de zile, s-a spart granitul, s-a dat jos și a rămas așa o bună bucată de vreme. Anul trecut, în martie, am început să placăm cu travertin Opera, iar în acest moment fațada principală este finalizată, a fost finalizat și balconul, a fost restaurată și ușa metalică și elementele de piatră de pe balcon. Mai trebuie refăcute treptele cu travertin și finalizată poarta principală cu culoare. După montarea travertinului, care nu se poate face în această perioadă cu temperaturi negative, ușa va primi ultimul strat de culoare, deci undeva în primăvară această lucrare se va încheia, mai sunt aceste două aspecte, poarta și treptele”, a răspuns interpelării viceprimarul de la USR.

De analiza edilului nu a scăpat nici Fântâna cu pești. Concluzia dată: ambele proiecte au fost gândite prost. Desigur, de ”foștii”

Ambele proiecte au fost prost gândite din primărie. Proiectul Operei a fost mestecat și remestecat ani de zile în primărie până când a ajuns în execuție cu defecte și probleme, după cum știți, doar de aia a stat fațada Operei fără plăci ani de zile”, a mai spus Lațcău.

Răspunsul a venit prompt din partea fostului viceprimar, Dan Diaconu. Acesta i-a recomandat celui care i-a luat locul să lase proiectele altora și i-a transmis să nu mai mintă, numindu-l ” reprezentantul unei administrații cu zero proiecte”.

V-aș sfătui, domnule Lațcău, pentru sănătatea dumneavoastră, ca să mai respirați între minciuni și aberații pentru că e greu așa, că minți continuu, să aberezi continuu și să nu poți respira între aceste momente. Atâtea minciuni câte ați putut spune în câteva minute este absolut halucinant din punctul meu de vedere. Pentru reprezentantul unei administrații cu zero proiecte, v-aș sfătui să nu vă mai bateți capul cu proiectele altora”, a fost replica liberalului Dan Diaconu.

Dialogul colorat a continuat, în aceiași notă.

Din păcate, suntem nevoiți cu toții să ne batem capul cu proiectele dumneavoastră. Nu doar eu, ci tot orașul ăsta, toată floarea Timișoarei”, i-a răspuns Ruben Lațcău.

Diaconu a insistat, vorbind din nou de minciună.

Vorbiți de ani de zile în care fațafa Operei a stat decopertată, păi ce minciună e asta?”, a spus Diaconu.

”Dezbaterea”, dar și ședința de plen s-au încheiat, după ce Lațcău i-a urat colegului său multă sănătate.

Share
Published by
Daniela Stoian

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

3 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

3 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

5 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

5 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

6 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

6 ore ago