Anunţuri

Anunț de presă Anunț privind demararea proiectului ”Îmbunatățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România, din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020”

Anunț de presă
Anunț privind demararea proiectului

”Îmbunatățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România, din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020”

Data: Februarie 2022

 

Codul MySMIS:125793
Numele beneficiarului:  UAT ORAȘUL MOLDOVA NOUĂ

UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ ORAȘUL MOLDOVA NOUĂ implementează proiectul ”Îmbunatățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România, din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020”, cod SMIS 125793, în baza contractului de finanțare  nr. 7.522/29.12.2021, semnat între UAT Orașul Moldova Nouă, în calitate de beneficiar al finanțării, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management și Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest, în calitate de Organism Intermediar.

Proiectul este finanțat în cadrul REGIO-Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții investiții 9b – Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare. Contractul de finanțare a fost semnat la data de 29.12.2021, iar perioada de implementare a proiectului este de 66 luni, respectiv între 21.07.2018 – 31.12.2023, cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului  înainte de semnarea Contractului de finanțare.

Obiectivul general al proiectului: îmbunatatirea calitații vieții populației din orasul Moldova Noua, oras marginalizat identificat in cadrul Atlasul Zonelor Urbane Marginalizate din România, prin actiuni de infrastructura menite sa imbunatateasca serviciile rutiere, culturale si recreative. Prin acest proiect se propun urmatoarele interventii:

  1. Extinderea Teatrului de vara prin infiintarea si dotarea Centrului multicultural in localitatea Moldova Noua – cuprins in Componenta A.
  2. Reabilitarea si modernizarea componentei infrastructurii de transport rutier intermodal în zona de frontiera – cuprins in Componenta B.
  3. Amenajarea spatiilor verzi adiacente prin extinderea cu interventii structurale a Teatrului de vara existent- cuprins in Componenta B.

Obiective specifice:

  1. Reducerea emisiilor de noxe, reducerea poluarii prin limitarea cantitatii de praf ridicate în atmosfera la trecerea masinilor, si reducerea nivelului de zgomot prin modernizarea infrastructurii de transport rutier intermodal în zona de frontiera, prin interventiile realizate la:
    • Sector 1: Str. Dunarii Tr.I între DN57 si intersecția cu str. George Cosbuc;
    • Sector 2: Str. Dunarii Tr.I între intersecþia cu str. George Cosbuc si bucla spre port;
    • Str. Dunarii Tr.II (Str.Port) pe primii 60 m structura rutiera noua;
    • Str.Dunarii Tr.II (Str.Port) pe restul sectorului.
  1. Extinderea Teatrului de vara prin infiintarea si dotarea Centrului multicultural in localitatea Moldova Noua.
  2. Amenajarea spatiilor verzi adiacente prin extinderea cu interventii structurale a Teatrului de vara existent.
  3. Diminuarea riscului de excluziune sociala printre locuitorii marginalizati din Moldova Noua, prin participarea activa a acestora la o infrastructura culturala, sociala si de recreere de nivel european, urmare a finalizarii investitiei.
  4. Oferirea unor posibilitați de petrecere a timpului liber de calitate, de îmbunatațirea a cunostintelor pentru grupurile vulnerabile, dar si de îmbunatațirea calitații si a aspectului infastructurii publice urbane.

Valoarea totală a proiectului este de 24.435.179,32 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 23.276.306,72lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 19.784.860,71 lei, valoarea nerambursabilă din bugetul național este de 3.025.919,83lei, contribuția beneficiarului este de 1.624.398,78 lei (valoarea cofinanțarii eligibile a Beneficiarului 465.526,18 + cheltuieli neeligibile 1.158.872,60)

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

10 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

13 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

13 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

14 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

14 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

14 ore ago