Politica

Dominic Fritz reacţionează la derapajul deputatului AUR de Timiş, Ciprian Titi Stoica

Dominic Fritz, președintele USR Timiș și primar al Timișoarei, a condamnat agresiunea verbală a deputatului AUR de Timiș Ciprian Titi Stoica împotriva timişoreanului Ovidiu Ganț, reprezentant al Forumului Democrat al Germanilor din România. Stoica l-a insultat azi, în Camera Deputaților, pe Ganț etichetându-l drept “nazist”. De asemenea, deputatul de Timiş Cătălin Drulă, preşedinte interimar al USR, a sesizat CNCD în privinţa derapajului lui Stoica.

Dominic Fritz anunaţă că se solidarizează cu comunitatea germană din Timișoara, Banat și de peste tot din România care, deși a contribuit istoric la modernizarea României, este astăzi ținta unei campanii continua de agresiune din partea partidului de factură anarhică AUR. De amintit că reprezentanți ai aceluiaşi partid, conduși de George Simion, au luat cu asalt Primăria Timișoara, proferând același tip de injurii la adresa primarului Dominic Fritz.

“Mă îngrozesc că astăzi imaginea Banatului este batjocorită de un deputat AUR de Timiș care își insultă colegul, și el deputat de Timiș, cu acuzații de nazism. Germanii din România, din Banat, au pus umărul la construirea societății românești moderne, au trudit și luptat cot la cot cu românii și celelalte comunități etnice, precum evreii și maghiarii, și acestea ținte ale unui discurs violent, pentru bunăstarea tuturor. Au construit orașe și au lăsat un patrimoniu cu care azi ne mândrim. Mulți au fost deportați de două ori, în Rusia după 1945 și în Bărăgan în anii 1950. Ceaușescu i-a vândut și acum vine un partid care le cere, din nou, să plece. Cum să fie acuzați de nazism și trimiși în Germania?  Banatul, Timișul este un spațiu multicultural în care toți au avut o contribuție și au trăit de secole în bună înțelegere. AUR nu înțelege istoria acestui loc și pentru prima oară văd un real pericol de dezbinare.  Cer tuturor liderilor partidelor și parlamentarilor PNL și PSD să condamne acest tip discurs care otrăvește mediul politic și societate și să-l izoleze. Tăcerea este o formă de încurajare și complicitate”, a declarat Dominic Fritz.

De asemenea, Fritz se alătură demersului inițiat de președintele USR, Cătălin Drulă, și el deputat de Timiș, care a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după scenele de discriminare grosolană la adresa colegului deputat Ovidiu Ganţ.

Ciprian-Titi Stoica

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

8 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

10 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

13 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

13 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

13 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

13 ore ago