Administratie

Prefectul Mihai Ritivoiu somează Colterm-ul să furnizeze căldură în unităţile de învăţământ/Foto

Prefectul Mihai Ritivoiu a anunţat că va solicita societăţii Colterm o informare privind motivele pentru care în mai multe unităţi de învăţământ din Timişoara este frig, amintind că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în spitale, problema fiind rezolvată însă acolo. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, 19 unităţi de învăţământ din Timişoara sunt închise din cauza frigului.

În Timişoara sunt 19 unităţi de înnvăţământ sunt închise din cauza frigului, arată o informare a Inspectoratului Şcolar. Este vorba de şase grădinițe, cinci școli gimnaziale și opt licee, cu un număr total de 10.568 de elevi. În urma acestei informări, prefectul Mihai Ritivoiu a făcut o inspecţie pe teren, alături de reprezentanţi ai Inpsectoratului Şcolar.

“Discutăm de unități de prestigiu, ca Liceul Economic, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Bănățean sau Liceul de Arte  Plastice. Am convocat astăzi reprezentanții Inspectoratului Şcolar la o inspecție pe teren şi cel mai tare m-a şocat că Liceul Economic, aflat la o distanță de 50 de metri de Clinica de Neuropsohiatrie Infantilă (cea vizitată duminică şi unde e cald şi bine), stă în frig”, a afirmat Ritivoiu.

Drept urmare, Ritivoi a anunţat că va solicita societăţii Colterm să facă o informare cu privire la motivele pentru care e frig în şcoli şi să dea drumul imediat la căldură în aceste unități!

 “Dacă în urmă cu două săptămânii bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca a urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea! Domnilor de la Colterm, vreau să știu dacă sunteți în stare să gestionați problema, vă cer răspuns în scris!După doi ani de şcoală în condiții de pandemie, este inacceptabil ca motivul pentru care zece mii de elevi din Timișoara nu pot face școală cu prezență fizică să fie lipsa căldurii!”, a mai spus Ritivoiu.

Potrivit datelor oferite, miercuri, de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, este frig și se fac ore on-line la: Colegiul Național Bănățean (gimnaziu și liceu); Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti”; Colegiul Tehnic „Henri Coandă”; Grădinița cu Program Prelungit nr.14; Grădinița PP nr. 23; Grădinița PP nr.33; Grădinița PP nr.19 Timișoara; Liceul De Arte Plastice; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară; Liceul Tehnologic Transporturi Auto (gimnaziu, liceu și postliceală); Liceul Tehnologic Azur; Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Timișoara (clase gimnaziu și liceu); Școala Gimnazială nr. 16; Școala Gimnazială nr.1; Grădinița PP „Franz Lucas” (structură a grădiniței cu program prelungit ”Nikolaus Lenau”); Școala Gimnazială nr. 18; Școala Gimnazială nr. 19 și școala gimnazială și grădinița cu program săptămânal „Rudolf Walther” din Timișoara.

Din cauza infectărilor cu coronavirus, sunt în on-line grădinița cu program normal din Foeni și grădinița cu program normal din localitatea Jabăr.

În sistem on-line mai activează Colegiul Tehnic „Emanoil Ungureanu” și Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” din Timișoara deoarece au loc lucrări de reparații la unitățile de învățământ.

Potrivit IȘJ Timiș, 11.873 de elevi din Timiș fac ore online. Dintre aceștia, 11.844 sunt din Timișoara.

În acest moment, 596 de elevi au coronavirus, unul singur fiind spitalizat. De asemenea, 1.413 elevi și preșcolari sunt în izolare.

Mai există, în Timiș, 291 de infectări în rândul personalului școlar (cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic), iar 174 de angajați sunt în izolare.

Mihai Ritivoiu

Mihai Ritivoiu

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

6 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

8 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

9 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

10 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

15 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

16 ore ago