Politica

Împărţirea între PSD şi PNL a deconcentratelor din Timiş, blocată în şefia Inspectoratului Şcolar. Negocieri chiar la vârful celor două partide

Filialele judeţene ale PNL şi PSD nu au ajuns la un acord privind modul de împărţire a serviciilor deconcentrate în Timiş. Toate discuţiile s-au blocat în şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean, pe care o revendică ambele părţi. Una dintre negocieri a avut loc chiar la Bucureşti, în prezenţa preşedinţilor celor două formaţiuni, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu.

După o lungă perioadă în care liderii PNL Timiş au refuzat să poarte negocieri cu omologii din PSD Timiş pe tema împărţirii serviciilor deconcentrate, acestea au demarat până la urmă. Asta probabil şi fiindcă, în absenţa unor pertractări, cei din PSD au făcut mai multe schimbări pe verticală, respectiv ale unor oameni din subordinea ministerelor conduse de social-democraţi. Aşa s-a întâmplat la Aeroportul Timişoara, Regionala de Finanţe sau Administraţia Canalului navigabil Bega, acolo unde au fost înlocuiţi oameni susţinuţi de liberali.

O primă tură de negocieri la nivel local s-a blocat însă în Inspectoratul Şcolar, condus acum de liberalul Marin Popescu. PSD Timiş îl doreşte pentru Aura Danielescu, rudă prin alianţă cu vicepremierul Sorin Grindeanu, şi care a mai condus respectiva instituţie. Potrivit unor surse liberale, PSD-iştii chiar au oferit trei deconcentrate contra acestei funcţii, printre acestea numărându-se Direcţia de Sănătae Publică (DSP) şi Spitalul Judeţean. Şi acestea sunt conduse de liberali, dar ministerul de resort este la PSD. Oferta a fost însă respinsă, este drept nu foarte convingător. Dintre cei 12 liberali prezenţi la discuţii, şapte au fost pentru respingere, iar cinci pentru acceptare. Cei mai mari suţinători ai lui Popescu au fost primarii PNL, începând cu secretarul general al PNL Timiş, Dănuţ Groza, edilul oraşului Sânnicolau Mare.

O altă tură de negocieri a avut loc, la finele săptămânii trecute, chiar la vârful celor două partide, dar într-un format mai restrâns, trei la trei. Din partea PSD au fost prezenţi preşedintele Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu şi preşedintele PNL Timiş, Alfred Simonis. Din partea PNL au fost Florin Cîţu, preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, şi Dănuţ Groza. Nici de această dată nu s-a ajuns la o înţelegere. Şi asta în condiţiile în care Ciolacu a spus că PSD are prima opţiune la alegerea deconcentratelor, iar aceasta este chiar Inspectoratul Şcolar. Astfel că, cel puţin până îi expiră mandatul, peste aproximativ o lună, Marin Popescu va rămâne în fruntea IŞJ Timiş. De menţionat că ministru de resort este liberalul Sorin Cîmpeanu, astfel că PSD nu poate aplica strategia de la celelalte deconcentrate, dar asta nu înseamnă că a pierdut bătălia.

Aura Danielescu

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

12 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

13 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

19 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

19 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

20 de ore ago