Primăria Timişoara

Lucrările avansează la Corpul B al Spitalului de Copii. Finalizarea, în 2023 sau 2024/FOTO

Lucrările realizate pentru ridicarea noului Corp B al Spitalului de Copii Louis Țurcanu din Timișoara sunt mult întârziate, iar singura veste bună e că s-a reușit închiderea clădirii și nu vor mai apărea infiltrații spune viceprimarul Ruben Lațcău, după o vizită pe șantier.

Șantierul e deschis de opt ani, au fost multe probleme, inclusiv cu finanțarea. Finalizarea investiției, anul viitor sau peste doi ani.
Cum poți să fi mulțumit de lucrări care se desfășoară de opt ani? Evident că sunt nemulțumit că de opt ani stăm, dar sunt mulțumit de progresele pe care le-am reușit în ultimul an și jumătate. Am reușit să închidem exteriorul clădirii și să nu mai avem infiltrații, am trecut iarna fără probleme de infiltrații. Sperăm ca în 2023-2024 să putem finaliza dotările și să avem spitalul operaționalizat”, a declarat, vineri, viceprimarul Ruben Lațcău.
Primăria dorește să finanțeze dotările, aparatura și mobilierul, prin intermediul banilor din PNRR.
În acest moment suntem pe o poziție bună pe lista de finanțare pentru dotări. Acestea vor putea începe odată cu finalizarea corpului de clădire și vor avea un cost destul ridicat. Anul trecut, când a fost în vizită fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, ne-a asigurat că ne va sprijini și a obținut includerea acestor dotări în PNRR, ceea este un câștig mare pentru Timișoara – totul ca să ducem la bun sfârșit această investiție”, conform viceprimarul Ruben Lațcău.
Spitalul este, ca și proiectare, în conformitate cu cele mai noi necesități în domeniu.
Din punct de vedere al circuitelor, spitalul este actual, este un spital modern. Dotările sunt actuale, tot ce comandăm noi acum sunt dotări moderne, nu le-am solicitat de acum zece ani. Este primul spital nou de stat care se construiește acum în România”, a spus medicul Ovidiu Adam, directorul general al spitalului.
Noul corp de clădire va oferi 150 de paturi, aici vor fi relocate mai multe dintre paturile deschise în ale clădiri, dar în condiții mult mai bune.
„Constructorul ar putea să lucreze într-un ritm de un etaj la 3-4 săptămâni finalizat complet, depinde și de el cât de repede se va mișca”, a mai declarat Lațcău.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

O oră ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

17 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

19 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

22 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

22 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

23 de ore ago