Politica

Marilen Pirtea vrea ca bugetul Timișoarei pe 2022 să cuprindă şi un proiect CityCardTM

Deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea afirmă că 2022 este ultimul an în care se mai poate integra accesul digital la serviciile de transport și la infrastructura culturală și HoReCa, înainte de anul Capitalei Europene a Culturii.

Pirtea aminteşte că orașul bulgar Plovdiv, alături de Matera (Italia), au fost cele două capitalele ale culturii în 2019, ambele implementând un astfel de sistem

“Plovdivul și-a implementat un instrument eficient pentru suportul turiștilor, respectiv un CityCard prin care a fost integrat atât ticketing-ul de transport public, cât și facilitatea accesului la mai multe obiective culturale și HoReCa. Nici Matera nu a ratat implementarea acestui instrument de marketing turistic, pregătind din timp CityCardul de oraș cultural-turistic”, arată  Pirtea.

Ca atare, el vrea ca executivul Primăriei Timișoara să cuprindă îm proiectul de buget acest sistem

 “Este perioada în care se va lucra intens la cele mai importante proiecte timișorene, prin care orașul va fi pregătit pentru anul Capitalei Europene a Culturii, 2023. Între multe priorități costisitoare, Primăria și Consiliul Local Timișoara merită să includă și un proiect de digitalizare și generalizare a unui produs cultural-turistic de tip CityCardTM, în care să fie inclus atât accesul la transportul public, cât și accesul gratuit sau cu tarife reduse la spectacole sau cinematografe, la muzee sau galerii, inclusiv prin servicii de ghizi culturali, dar și la rețeaua HoReCa, adică la toate atracțiile importante pentru turismul cultural, prin care Timișoara va ajunge o destinație europeană anul viitor”, argumentează Pirtea.

El mai spune că penru implementarea unui astfel de sistem se găsesc modele de aplicații deja funcționale și în România, dar și în multe dintre orașele europene cu trafic turistic ridicat.

“Soluția se poate implementa, la limită, chiar înainte de finalul acestui an, cu condiția mobilizării și organizării unei echipe de proiect interdisciplinare, cu specialiști din Primăria Timișoara, societatea locală de transport, reprezentanți ai rețelei cultural timișorene, ai asociațiilor HoReCa și, nu în ultimul rând, cu specialiști din centrul universitar timișorean”, a conchis deputatul PNL.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

12 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

14 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

15 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

15 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

15 ore ago