Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara primește de la bugetul de stat 144.445.000 de lei, odată cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici, pentru implementarea proiectului de investiții ”Construire corpuri de clădire Universitatea de Medicina și Farmacie «Victor Babeș» Timișoara, comuna Ghiroda, județul Timiș”. Noul campus al celor de la Medicină va avea două clădiri, două amfiteatre și zece săli de clase.
Guvernul României a aprobat în cadrul ultimei ședințe indicatorii tehnico-economici ai acestui campus, care va fi ridicat de Compania Națională de Investiții.
Proiectul de investiții prevede construirea unei clădiri cu două amfiteatre, 10 sali de seminarii, centru de conferințe, muzeu antropologic, centru expozițional, birouri pentru cadre didactice și personal științific, două săli de studiu și discuții, grupuri sanitare, spații tehnice și administrative, spații de circulație și ascensoare. De asemenea, se vor construi și dota un corp de clădire cu rol didactic, dar și un imobil cu unități de cazare, sală și terenuri de sport. Construcția va avea dotări moderne, instalații electrice, de protecție împotrivă șocurilor, sistem de avertizare și detecție la incendiu, sistem voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panică, instalații de stins incendii, instalații termice, de ventilare, precum și de irigare a spațiilor verzi.
Durata de execuție a obiectivului de investiții este estimata la 24 luni iar proiectul vă fi implementat prin Compania Națională de Investiții în cadrul Programului National de Construcții de Interes Public sau Social.
La ora actuala, în aceasta instituție de învățământ își desfășoară activitatea medicala 7.241 de studenți. Alături de activitatea didactică, au loc și activități de pregătire medicală în specialitate pentru aproximativ 2.360 de rezidenți. Activitatea didactica și științifică este realizată de 819 cadre didactice, specializate în peste 100 de discipline. De asemenea, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara se desfășoară studii universitare de doctorat în 3 domenii, sub îndrumarea a 106 profesori conducători de doctorat, respectiv 87 la medicină generală, 14 la medicină dentară și 5 la farmacie.
După cum spuneam, investiția va fi realizată de Compania Națională de Investiții. Aceasta a și publicat duminică anunțul de licitație pentru proiectare și execuție pe SEAP. Data limită pentru depunea ofertelor este 4 aprilie, iar durata totală a contractului de 87 de luni.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…