”Hemoragia” de cereri depuse la Serviciul Pașapoarte Timiș pentru eliberarea unui nou asemenea document de identitate continuă să se amplifice, deși se lucrează la foc continuu acolo, lista cu programări a ajuns acum până în data de 18 mai, spune prefectul de Timiș. Este greu de crezut că toată lumea dorește să plece în concediu în țările non-UE, în mod sigur imaginea războiului din Ucraina și cel al refugiaților care fug de acolo au influențat decizia timișenilor.
Numărul pașapoartelor eliberate zilnic se menține la valoarea de 450 pe zi, spune Ritivoiu, dar problema este că solicitările de noi documente crește în continuare serios. S-a ajuns la un număr de 20.000 de solicitări de eliberare de noi pașapoarte.
„Față de săptămâna trecută, când v-am anunțat că sunt 12.000 de cereri depuse, numărul acestora a crescut la 20.000. În acest moment, se fac programări pentru data 18 mai, în condițiile în care noi lucrăm cu cinci ghișee deschise, de luni până vineri, de la ora 8 la ora 20, iar sâmbăta de la 8 la 16, cu 21 de angajați”, a declarat, miercuri, prefectul de Timiș.
El încearcă să liniștească din nou dorința timișenilor de a avea un nou pașaport, în speranța că aglomerația de la Serviciul de specialitate se va tempera. Pentru a defini situația existentă, Ritivoiu a făcut o paralelă cu ziua fatidică de săptămâna trecută, când zvonul despre scumpirea bruscă a carburantului a blocat efectiv circulația rutieră în oraș.
„ Pot spune că e o paralelă cu ce s-a întâmplat săptămâna trecută, când orașul a fost blocat literalmente, începând de la ora 17-18 nu se putea circula din cauza unei isterii, a unei psihoze a scumpirii carburanților. A fost o alarmă falsă, și în acest moment cu acest aspect ne confruntăm și pe partea de pașapoarte. Cei mai mulți încă au pașapoarte valabile un an sau doi și vor să și le actualizeze pe zece ani. Fac un apel, ca ei să revină dacă nu au excursii în țări non-europene. Este o alarmă falsă”, a mai declarat Mihai Ritivoiu.
El a subliniat că s-a ajuns în situația neplăcută în care oameni care chiar au nevoie de un pașaport, cazuri umanitare, persoane care au nevoie de un tratament în străinătate, sau oameni care muncesc afară și au nevoie de un asemenea pașaport, să vină în audiență la șefii Serviciului pentru a-și rezolva problema urgentă.
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor…
Clădirea cinematografului Studio, din centrul Timișoarei, a fost finalizată. După o investiție de cinci milioane…
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…