Social

Liceul Babel oferă șase burse de studiu pentru doi ani începând cu anul școlar 2022-2023

Liceul Babel, care își va deschide porțile începând cu următorul an școlar, oferă șase burse de studiu elevilor săi. Bursele sunt acordate pe o durată de doi ani școlari, începând cu septembrie 2022. Există două tipuri de burse pentru care se pot califica liceeni: sociale și de excelență. Ambele tipuri de burse pot fi fi reînnoite.

Doritorii care îndeplinesc criteriile de selecție se pot înscrie din acest moment, odată cu completarea formularului de înscriere la Liceul Babel, până cel târziu în 2 aprilie 2022. Cea mai mare dintre bursele sociale reprezintă echivalentul a 372 euro pe lună și, în plus, se poate cumula cu o bursă de excelență, asigurând astfel aproape în totalitate taxa de școlarizare.

Pentru bursele sociale pot aplica elevii care provin din familii cu un venit mai mic de 4.500 lei/lună, respectiv 5.700 lei/lună, cu condiția ca media anilor de studio (din clasele V-VIII) a copilului să fie peste 9,25.

Selecția va fi efectuată de o comisie formată din trei membri ai Comitetului Director al Asociației Părinți în Dialog, fiecare dintre ei aducând o perspectivă diferită, reprezentând mediul cultural și cel de educație, zona de învățare și de dezvoltare, respectiv cea antreprenorială.

Cele patru burse de excelență câte două pentru fiecare profil – științe sociale și științele naturii – vor putea fi accesate în funcție de criterii de performanță academică.

„Bursele de excelență sunt o modalitate de a recunoaște rezultatele academic deosebite și de a încuraja liceeni să-și urmeze pasiunile. Vom analiza rezultatele elevilor admiși la profilul științe sociale, respectiv la profilul științele naturii, iar primii doi elevi (de la fiecare specializare), în ordinea punctajului obținut, vor beneficia de bursă de excelență”, a declarat Daniela Șilindean, membru fondator al Asociației Părinți în Dialog și membru al Comisiei de Burse a Liceului Babel.

În acordarea burselor de excelență motivația și implicarea sunt criterii-cheie care vor contribui la rezultatul final, adăugându-se la punctajul obținut în procesul de admitere la Liceul Babel. Elevii vor redacta un eseu și vor susține un interviu cu membrii Comisiei de Burse în vederea evaluării acestor criterii.

Bursele de excelență acoperă 153 euro (locul I), respectiv 79 euro (locul II) din taxa de școlarizare. Pentru anul școlar 2022-2023 taxa de școlarizare este de 465 EUR/lună, pentru un program complet în intervalul orar 8:45-17:00.

Liceul Babel are la temelie principiile Învățării Experiențiale și Învățarea Științelor bazată pe Investigație și va funcționa în primul an pe Str. 1 Decembrie 1918, nr. 93, Timișoara, urmând ca, din anul școlar 2023-2024, să își mute sediul în cea de-a doua clădire a campusului Babel, în zona de nord a orașului. Procesul de înscriere a început în 5 martie odată cu evenimentul Ziua Liceului Babel, la care au participat peste 60 de familii interesate.

Liceul Babel se deschide în septembrie 2022 cu 34 de elevi în clasa a IX-a. Liceul Babel este continuarea firească a Școlii Gimnaziale Babel (înființată în 2016) și a fost creat din motivația de a oferi un ecosistem complet care să permită accesul la o educație ce respectă principii și valori esențiale: colaborare, empatie, creativitate, curiozitate, experiențe reale de învățare. Echipa de profesori a Liceului Babel lucrează îndeaproape cu parteneri olandezi și belgieni, specialiști în Învățare Experiențială și Învățarea Științelor bazată pe Investigație. Mai multe informații, pe www.liceulbabel.ro.

Din 2016, Asociația Părinți în Dialog este motor pentru transformările din sistemul educațional din România. Printre proiectele Asociației se numără: Școala Gimnazială Babel, Join Learning, Summer Fun, MakerSquad, MakerSpace, Grădina prin ochii științei, Școala Părinților, Vara profesorilor altfel, Atelierele Profesorescu și SEED (Săptămâna Europeană a Educației Democratice). Cu fiecare dintre aceste proiecte, Asociația Părinți în Dialog a ajuns la tot mai mulți membri din comunitatea locală, națională, dar și internațională. Mai multe informații, www.parinti-in-dialog.ro.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Şi-a revenit! Consilierul personal al preşedintelui CJ Timiş, atac grobian la primarul Fritz: „Un individ atât de josnic”

Nici nu a ajuns bine consilier personal al noului preşedinte al CJ Timiş, Alfred Simonis,…

3 ore ago

Crimă cu premeditare şi sânge rece! Şi-a lovit victima în cap şi apoi a incendiat-o

Marţi dimineaţa, Poliția Municipiului Caransebeș a fost sesizată prin SNUAU 112 că o persoană arde…

3 ore ago

RETIM și ADID Timiș lansează Abonamentul Verde: soluție pusă la dispoziția utilizatorilor casnici și noncasnici din Zona 1 Timișoara pentru colectarea deșeurilor vegetale

RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, anunță lansarea Abonamentului Verde, un serviciu…

3 ore ago

UPT şi Hidroelectrica au semnat un Memorandum de Colaborare pentru avansul tehnologic și educațional în hidroenergie și ingineria energetică

Într-un moment definitoriu pentru parteneriatele dintre mediul universitar și sectorul energetic, Hidroelectrica, liderul național în…

4 ore ago

O fetiţă de doar zece ani a plătit cu viaţa greşeala unei şoferiţe grăbite în trafic

Accident mortal, marți în Timișoara. O femeie de 38 de ani a condus un autoturism…

6 ore ago

Dominic Fritz consideră o glumă numirea lui Robu pe funcția de consilier personal al lui Simonis

Actualul lider USR Timiș, cel care l-a învins pe Nicolae Robu la alegerile pentru funcția…

7 ore ago