Politica

Ministerul Transporturilor face zona cargo la Aeroportul Timișoara, cu bani proprii. Grindeanu pe tema transferului de terenuri: Cineva bate la ușă la Jilava!

Zonă cargo a Aeroportului Internațional Timișoara, dar nu cu investitori privați potențiali din altă parte a lumii, ci cu bani de la Ministerul Transporturilor, a anunțat Sorin Grindeanu. Niciun teren nu se va transfera către Consiliul Județean, iar dezvoltarea nu se va face ca urmare a unei discuții purtate pe stradă la Dubai, în urma unei excursii. Grindeanu a făcut referire la o declaraţie a lui Alin Nica, șeful CJT, potrivit căreia a găsit investitori pentru terminalul cargo și că așteaptă doar câteva zeci de hectare de teren de la MT.

Două mari proiecte vor afecta în mod semnificativ activitatea Aeroportului Internațional Timișoara, unul care va rezolva problema stringentă a sistemului de securitate și balizaj de pe pista de aterizare, respectiv un proiect pentru realizarea zonei cargo a AIT. Primul proiect primește 23 de milioane de euro, a anunțat Grindeanu, iar pentru cargo se alocă alte șase milioane de euro.

”Pe proiectul cargo finanțează Ministerul Transporturilor, cu șase de milioane de euro. Nu intră pe ajutor de stat, e business. Ministerul va încasa bani din investiția realizată. De asemenea, depunem în perioada următoare un proiect pe sistemul integrat de securitate aeroportuară, 23 de milioane de euro. Sunt optimist că toate aceste proiecte se vor desfășura rapid. Traficul a crescut substanțial, sunt chartere noi, vor fi 540 de curse noi, un record pentru aeroportul timișorean. Se reia și zona de curse regulate pierdute în pandemie. Asta e partea bună”, a declarat Grindeanu.

El a comentat și provocările lansate de colegul său de coaliție, liberalul ”local” Alin Nica, cel care a anunțat, după vizita de la Dubai, că el ar fi găsit investitor pentru zona cargo  și că doar așteaptă ca Ministerul Transporturilor să dea Consiliului Județean Timiș suprafața de câteva zeci de hectare de teren necesară.

Puțin ironic la aceste afirmații, Grindeanu a spus că crede că cineva bate la ușa penitenciarului de la Jilava, pentru că un eventual asemenea transfer este identic cu cel în care insula Belina a ajuns la Dragnea.

”Am văzut ce a spus din excursie domnul președinte al CJT. L-as pune să se uite la cazul Belina. E copie la indigo dacă cineva bate la ușă la Jilava e treaba lui. Ministerul e proprietar pe un număr de hectare de teren, acolo CJT nu are nicio calitate. Dar el s-a dus la un investitor privat spunând că noi ne-am înțeles cu ăia să facem pe terenul ministerului”, a spus Grindeanu.

El se întreabă în ce calitate a discutat Alin Nica acest proiect cu un investitor, pentru că nu are nicio implicare în acesta. Aeroportul va rămâne la minister, este zona militară, iar aceasta împiedică transferul de proprietate.

”În ce calitate a purtat aceste discuții, de ce, cine e cel ce a purtat aceste discuții? Ministerul va investi pentru dezvoltarea cargo, e deschis la colaborare, inclusiv de a avea un proiect comun cu CJT. Eu și alți parlamentari am făcut chiar și proiect de lege ca aeroportul să treacă la autoritățile locale, pentru Timișoara, București și Constanța. La Timișoara s-a primit negație, din rațiuni de vecinătate cu zona de aeroport militar. S-a încercat de mai multe ori, nu s-a putut. Case closed! Nu s-a putut, ține de siguranță națională. Zona de cargo nu se dezvoltă că te întâlnești cu cineva pe stradă la Dubai, tu neavând nicio calitate. Se va face o parte din zona aceea cu banii ministerului. Pe zona cealaltă suntem deciși, respectând legea”, a spus Grindeanu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

10 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

11 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

12 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

16 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

17 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

18 ore ago