Ultima ora

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre isteria cozilor la benzinării:„Nu există absolut niciun motiv ca mâine benzina să ajungă la 11 lei”

Astăzi, inclusiv în Timişoara, s-au format mari cozi la benzinării, după ce au apărut mai multe zvonuri că, începând de mâine, preţul la carburanţi va ajunge la 11 lei per litru. Ministrul Energiei, Virgil Popescu afirmă că nu trebuie să intrăm în panică, ameninţînd cu controale în benzinării. Oficialul spune că întreaga isterie a pornit de la benzinărie MOL din Beiuş.

“Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla prețul”, a spus Popescu. El susține că în România nu se poate vorbi de lipsă de benzină și motorină.

Popescu a amenințat cu controale benzinăriile care au majorat nejustificat prețul, afirmând că speculanţii trebuie pedepsiţi

„Nu există absolut niciun motiv ca mâine benzina să ajungă la 11 lei, dar există motive mâine, și am discutat și cu primul-ministru, ca organe de control ale statului român să se ducă peste benzinăriile care au ridicat nejustificat acest preț pentru că au apărut în poze prețuri de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei, și de mîine să înceapă controale pentru că deja mi se pare că este o speculație, iar speculațiile trebuie asupru pedepsite mai ales în situații de criză, cum suntem acum, cu război la frontieră”, a spus miercuri seara, la Digi24, Virgil Popescu.

El susține că în acestă perioadă apar multe zvonuri.

„Suntem cu un război la frontieră. Există foarte multe zvonuri, foarte multe fake-news-uri, este un război hibrid și ne putem aștepta ca în această perioadă să mai apară tot felul de zvonuri, așa cum am avut și cu valuta, că nu există valută în România. Există valută în România”, a mai spus ministrul.

Popescu a mai spus că isteria creșterii prețurilor la carburanți a pornit de la o benzinărie MOL din Beiuș și că autoritățile investighează cauzele care au stat la baza rostogolirii informației care a produs panică.

”De la MOL din Beiuș a pornit acest lucru, informația a fost rostogolită în social media, s-a creat panică. Vom vedea mâine de ce s-a pornit acest lucru. A trebuit să infirmăm ferm toate lucrurile, că România nu va rămâne fără stocuri, e exclus să asistăm la explozii de prețuri. Am discutat cu OMV Petrom și Rompetrol și nu se pune problema să nu avem stocuri și să discutăm de astfel de prețuri”, a transmis Virgil Popescu, miercuri seară, la Digi24.

Potrivit informaţiilor obţinute de AGERPRES, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

O oră ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago