Prefectura Timiș va cere în instanță anularea autoriației de construire pentru un ansamblu de blocuri ridicate în comuna Giroc, aceasta pentru că acolo ar exista probleme mari ridicate de emiterea acelui document, care nu respectă ceea ce se acordase prin certificatul de urbanism. Nicio primărie nu e mai presus de lege, spune prefectul Mihai Ritivoiu. Acum se caută soluții … sociale, pentru ca cei care au cumpărat deja locuințe acolo, unele blocuri din ansamblu fiind finalizate, să nu sufere.
Respectivele blocuri se găsesc înainte de trecerea peste calea ferată, pe drumul dintre Timișoara și Giroc, unde se află și un magazin Lidl. Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat acolo un control, în luna ianuarie, și a descoperit mai multe probleme. Rezultatele procesului de control au fost înaintate spre Prefectură, iar instituția a demarat procedurile legale pentru a se opri ridicarea în continuare a blocurilor de acolo. Din păcate, unele dintre clădirile ansamblului au fost deja ridicate și apartamentele vândute, iar acum se caută soluții în așa fel încât locatarii de bună credință să nu fie afectați.
”Am constatat o serie de deficiențe majore în ceea ce privește derularea acelui proiect și implementarea acestuia. Vă dau doar trei exemple. În certificatul de urbanism se aprobau lucrări de demisol plus parter, plus patru etaje, iar autorizația de construire s-a dat pentru demisol, parter, patru etaje și încă un etaj retras. Procentul de ocupare al terenului trebuia să fie de 35%, și, de fapt este de 37,1%, iar coeficientul de utilizare al terenului, maximul atins de PUZ era de 1,7, iar acum cel construit, din proiect, este de 2,1, adică o depășire cu 23,5%. Noi cerem, ca și structură anularea autorizației de construire. Acolo proiectul este în desfășurare, adică anumite blocuri au fost finalizate și vândute, iar altele sunt în curs de construire. Am solicitat instanței, având în vedere consecințele de ordin social, ca măsurile, dacă se aplică, să aibă în vedere, poate, aplicarea acestor indicatori la construcțiile nefinalizate, astfel încât să nu ne trezim cu costuri sociale mai mari decât este cazul.”, a spus prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.
El a dorit să transmită un avertisment celor care activează în acest sector, să nu încerce să forțeze legea, pentru că vor avea de suferit.
„Transmit pe această cale, dezvoltatorilor imobiliari să fie foarte atenți în ceea ce fac, pentru că nu vom tolera depășiri și obținerea de bani prin nerespectarea legii. Mai ales că subiectul urbanismului și dezvoltării imobiliare este unul sensibil. Sunt foarte multe nemulțumiri și se fac foarte mulți bani. Nu e nicio problemă că se câștigă bani, că se construiește, dar acest lucru trebuie să fie legal. Nicio primărie, indiferent de culoarea lor politică nu scapă de ochiu vigilent al Prefecturii”, a mai spus Ritivoiu.
Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…
Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…
Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…