Primăria Timişoara

Primăria Timișoara alocă două milioane de lei pentru proiectele de mediu, educație, smart city sau tineret

Centrul de Proiecte Timișoara a lansat vineri apelul „Impuls în comunitate”, o nouă oportunitate de finanțare nerambursabilă din bugetul local al Timișoarei pentru acțiuni, proiecte sau programe de educație, tineret, mediu, spațiu urban și smart city. Aplicațiile se depun pe site-ul Centrului de Proiecte, până la data de 9 aprilie.

Pentru acest apel se alocă în total de două milioane de lei. Din aceștia, 450.000 lei sunt alocați pentru educație proactivă, 450.000 lei pentru aplicații care activează tinerii din comunitate, 450.000 lei pentru mediu și calitatea spațiului urban și tot 450.000 lei pentru aplicațiile care propun soluții de smart city. Fondul de contestații este de 200.000 lei.

„Această oportunitate se adresează celor care își investesc întreaga energie în educație, celor animați de munca lor cu și pentru tineri, celor neobosiți în activismul lor pentru protejarea mediului natural și/sau urban, dar și celor care își aduc contribuția în comunitate prin tehnologii inteligente care ne conectează și ne îmbunătățesc calitatea vieții”, a explicat Florentina Fekete-Müller, coordonatoarea acestei sesiuni de finanțare.

Prin apelul „Impuls în comunitate”, municipalitatea timișoreană încurajează metodele inovative și excelența în educație, diminuarea inegalităților de șanse în dezvoltarea copiilor și tinerilor, precum și gândirea critică a acestora pe teme relevante și de actualitate.

De asemenea, se caută soluții de protejare a mediului, a spațiilor verzi și a biodiversității din spațiul urban, dar și acțiuni, proiecte sau programe care îmbunătățesc calitatea vieții în comunitate prin design ori tehnologie. Se caută soluții de digitalizare și inovare puse la dispoziția orașului, dezvoltate în echipe care să atragă studenți talentați, tineri sau profesioniști din plan local sau străinătate deschiși să se implice în comunitate.

Aplicațiile pot fi depuse online, pe pagina apelului „Impuls în comunitate”, aici, începând de sâmbătă, 11 martie, până la data de 9 aprilie, ora 17:00. Rezultatele intermediare vor fi afișate pe 29 aprilie. Între 2 și 8 mai vor fi analizate contestațiile, iar în data de 9 mai vor fi afișate rezultatele finale.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago