Politica

PSD Timiș îl acuză pe Alin Nica pentru deplasarea la Dubai 2020: Excursie de plăcere, pe banii contribuabililor

Deplasarea la expoziția mondială Dubai 2020, acolo unde Timișul are un stand, a fost transformată de Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, într-o excursie de plăcere, pe banii contribuabilului, acuză PSD Timiș.

Filiala locală a social/democraților arată că acțiunea a fost un fiasco total.

”Zilele acestea, are loc expoziția mondială Dubai 2020, unul dintre cele mai mari târguri de turism, servicii și tehnologie. Fiecare țară sau regiune își prezintă ofertele turistice și comerciale. Județul Timiș și Timișoara au un stand dedicat promovării. Acțiunea a fost folosită de către președintele CJ Timiș, Alin Nica, care a transformat delegația oficială într-o excursie de plăcere, evident din banii contribuabilului timișean. Ceea ce putea fi un bun prilej de promovare a județului Timiș ca un real punct de atracție turistică și a municipiului Timișoara ca viitoare capitală europeană a culturii în anul 2023, la expoziția mondială de turism organizată în Dubai, s-a dovedit a fi un fiasco, dar…și o luxoasă vacanță. La standul județului Timiș nu au venit nici vizitatori, nici oficiali, ci doar cei câțiva români prezenți la eveniment, expunerea fiind nesemnificativă”, spun cei de la PSD Timiș.

Deplasarea a fost plătită din bani publici, acum formațiunea politică cere să se anunțe public ce sumă a fost cheltuită pentru întreaga delegație și cine a făcut parte din aceasta. De asemenea, PSD Timiș mai cere și precizarea rezultatelor obținute în urma acțiunii.

”O vacanță de toată frumusețea, decontată de către Consiliul Județean Timiș, desfășurată prin “bunătatea” domnului președinte Alin Nica, adică pe mulți, foarte mulți bani publici. Și pentru că nu s-a bucurat singur de această vacanță în Dubai, îl invităm pe președintele CJ Timiș, să ne spună, cu ”subiect și predicat”, câți bani a cheltuit și de cine a fost însoțit. Dar cel mai important, să binevoiască domnia sa să explice care a fost rezultatul acestei promovări – cum probabil, numai dânsul putea să o valideze – cu magicieni și maneliști cum nu a mai văzut Dubaiul, cu material promoționale de o calitate de “tipar în garaj” și cu o prezentare mediocră și nereprezentativă nouă, bănățenilor. Timișenii au dreptul să cunoască cum s-au cheltuit banii publici alocați pentru această deplasare”, mai transmite PSD.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

7 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

7 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

8 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

9 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

9 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

12 ore ago