Administratie

Timișul nu a fost ”fruncea” la expoziția mondială de la Dubai/FOTO

Județul Timiș are, începând de astăzi, o săptămână dedicată la standul României la expoziția mondială de la Dubai. Astăzi, președintele CJ Timiș, Alin Nica, alături de o delegație, a participat la deschiderea oficială care s-a dovedit a fi un fiasco.
Deși în comunicatul de presă de ieri se anunța că Nica va promova ”două dintre proiectele strategice promovate de Consiliul Județean Timiș: terminalul cargo de la Aeroportul Timișoara și pista de testare pentru automobile autonome”, în realitate acesta nu a avut cui să i se laude. Asta pentru că la acțiunea de astăzi au participat doar români, din delegația venită de la Timișoara sau care erau de la standul României.  La acțiunea în care trebuiau prezentate universitățile din Timiș nu a participat niciun invitat strain.
Alin Nica a ținut un discurs în engleză, adresându-se celor câțiva turiști aflați în trecere prin standul României.
Avem o săptămână extraordinară înaintea noastră, săptămâna județului Timiș, vom încerca să aducem în fața dumneavoastră tot ce avem mai bun în Timiș și Timișoara, în vestul României. Vă vom prezenta universitățile, baza pe care ne bazăm pentru creșterea din următorii ani, să vă arătăm că suntem competitivi în multe direcții. Să prezentăm posibilitățile de investiții care există deja în Timișoara și vestul țării. Și desigur, capul de afiș este Capitala Europeană a Culturii, Timișoara va fi în lumina reflectoarelor pentru întreaga lume în ceea ce privește cultura, turismul, și vrem să promovăm toate aspectele vieții de acolo. Veniți să vizitați Timișoara, Timișul, să vă bucurați de obiectivele turistice, bucătăria locală, cultura și modul nostru de viață. Vă mulțumesc și vă urez o experiență minunată la pavilionul românesc în cele șapte zile în care Timișul va fi în prim-plan”, a spus Nica.
Președintele CJ Timiș a vizitat exponatele aduse de Muzeul Banatului și prezentările digitale cu descoperirile arheologice și standul cu oferte ale universităților timișorene, iar la final a asistat la momentele artistice ale celor de la ansamblul Banatul și a trupei de dans modern Matrix. Nu a lipsit nici magicianul Lorenzo care, însă, nu a putut să transforme eșecul evenimentului într-un succes mondial.

 

 

 

Share
Published by
Iulia Ardelean

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

8 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

9 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

13 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

13 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

13 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

13 ore ago