Politica

Alin Nica nu spune pe cine susține la șefia PNL. Filiala Timiș a aprobat convocarea Biroului Executiv la nivel național

Președintele PNL Timiș, Alin Nica, a aflat în sfârșit că în PNL se întâmplă ceva, legat de o schimbare a președintelui partidului, Florin Cîțu, și că nu e doar un foc de paie. În Biroul Politic Județean, alături de primarii din județ, care au o forță importantă în filială, s-a decis, totuși, mandatarea șefului liberalilor timișeni să semneze convocarea ședinței în care se va dezbate această schimbare.

Despre un vot, pro sau contra, Nica prezintă aceiași atitudine ca la precedentele alegeri, el pare să aștepte să vadă „cum bate vântul”, dacă e de schimbare sau nu.

„Am avut o ședință a Biroului Politic Județean și cu primarii filialei. Am luat decizia să semnez convocatorul pe care cele 40 de filiale l-au pregătit în vederea convocării unei ședințe extraordinare a Biroului Politic Executiv, în care să discutăm situația din partid într-un cadru statutar, în care deciziile care se iau în consecință. Cred că locul în care aceste reproșuri la adresa conducerii, sau propuneri, sau observații, poate dorința de schimbare, se vor lua, este în forul statutar care este Biroul Executiv sau celelalte foruri mai apoi, dar dacă se dorește să se meargă într-o direcție sau alta, la Consiliul Național sau Congres. Ceea ce pot să vă spun, cu caracter general este că Partidul Național Liberal este și va fi unit, inclusiv după această situație, și îmi doresc ca lucrurile să decurgă fără evenimente cum am avut anul trecut, care au adus o pată pe istoria partidului”, a declarat Nica, imediat după ședința de partid de la Timișoara.

În schimb, Nica nu vrea să spună public ce opinii are legate de o schimbare a lui Cîțu, vorbește despre analize de activitate, despre respect pentru Cîțu pe care l-a votat la congres și alte asemenea. După o zi în care nu vedea posibilă plecarea favoritului său de la ultimul congres, el nu mai pare așa de sigur de votul „pro”.

Posibil presimte trendul general (era și greu să nu îl vezi) și admite că și Ciucă e o opțiune bună, pentru că „performează”.

„Susțin dezbaterea, în cadrul statutar, în partid, a oricărei variante. Până acum nu am avut o analiză a conducerii, mi se pare că atunci când iei o decizie de schimbare a unei conduceri și înlocuirea cu o alta trebuie să faci mai întâi o analiză. Aș prefera să mă abțin de la a spune ce decizie va lua BEX-ul, în care parte vor merge lucrurile. Din respect pentru președintele Cîțu, pe care l-am susținut la congres, dar și din dorința de a găsi o formulă comună care să permită PNL să rămână unit în continuare, și să ne concentrăm pe livrarea de rezultate. Premierul Ciucă este o variantă viabilă pentru funcția de președinte a PNL, un prim ministru care performează la guvernare în condiții geopolitice tulburi, oferă siguranță și stabilitate”, a mai spus Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

35 de minute ago

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

59 de minute ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

10 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

11 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

11 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

16 ore ago