Politica

Deputatul Nicu Fălcoi, atac la ministrul Sănătăţii: “Incompetență, ticăloșie sau interese ascunse? Odiseea PSD-istă a pastilelor cu iod”

Deputatul USR de Timiş, Nicu Fălcoi, l-a atacat dur pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, într-un discurs susţinut astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, pe marginea campaniei distribuirii pastilelor de iod. Fălcoi sugerează că în spatele acestei afaceri s-ar profila o “lucrătură specific PSD-istă”.

 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a demarat în mare grabă o campanie de distribuire a pastilelor de iod, intrând în conflict şi cu medicii de familie, care refuză să participe la acest demers. Într-un discurs în plenul Camerei Deputaţilor, deputatul USR Nicu Fălcoi a acuzat această campanie făcută în pripă, fără o informare corectă a populației şi care ar putea produce o mare panică în rândul românilor.

“Incompetență, ticăloșie sau interese ascunse? Odiseea PSD-istă a pastilelor cu iod. Cuprins de o ciudată frenezie și de o grabă aparent inexplicabilă (cel puțin la prima vedere), ministrul PSD-ist al Sănătății Alexandru Rafila s-a grăbit săptămâna trecută să pună carul înaintea boilor și-a ieșit public să anunțe că va începe distribuirea pastilelor cu iod către populație prin cabinetele medicilor de familie. Nici tu consultare prealabilă cu medicii de familie, nici campanie de informare prealabilă, nici comunicare făcută profesionist și cu grijă pentru a nu stârni panică în rândul populației și pentru a nu crea teren propice pentru conspiraționiștii de profesie, care stau la pândă să găsească un nou motiv de isterie. Nimic din toate astea. Ai zice că actualul ministru al Sănătății Rafila nu mai are nimic de-a face cu fostul politician din opoziție Rafila, care se pricepea de minune la cum ar fi trebuit gestionată pandemia de coronavirus, dar care – după ce-a ajuns ministru – s-a dovedit neputincios.”, a afirmat Fălcoi.

El spune că s-a informat cum s-a procedat în alte țări cu aceste pastile cu iod.

“Și am văzut că acolo s-a recurs la alte metode, mai eficiente și mai funcționale (prin poștă, prin farmacii, prin școli), menite să nu perturbe activitatea medicilor de familie. Poate că n-ar fi fost rău ca ministrul Sănătății Rafila să încerce să învețe mai întâi din greșelile comise în perioada pandemiei, în așa fel încât să fie sigur că n-o să le repete. Poate c-ar fi fost bine, zic și eu, să nu pună carul înaintea boilor și, imediat după ce a bătut palma cu directorul general al Antibiotice Iași pentru cele aproximativ 30 de milioane de tablete, să nu iasă și să-i pună pe medicii de familie în fața faptului împlinit, înainte să fi purtat o discuție cu reprezentanții acestora din organizațiile profesionale.  Poate n-ar fi fost rău, zic, să existe o comunicare prealabilă către populație, cu scopul de a informa corect și de a liniști spaimele și îngrijorarea, firești, ale oamenilor (…) Și toate dintr-o grabă pe care numai dacă o privești de la distanță ai putea zice că n-o înțelegi prea bine. Fiindcă dacă o privești cu atenție, un pic mai de-aproape, lucrurile capătă parcă-parcă un înțeles. Unul curat murdar! O lucrătură specific PSD-istă, domnule Rafila!”, a închis Fălcoi.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

3 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago