Economic

Grupul german Dräxlmaier investește 40 de milioane de euro pentru extinderea fabricii din Timișoara. Se vor produce baterii auto și sisteme electronice

Cunoscuta companie germană Dräxlmaier din domeniul pieselor auto, care are deja o fabrică deschisă la Timișoara, a anunțat demararea extinderii acesteia cu peste 20.000 de metri pătrați de spații pentru producție și birouri. În noua clădire se vor produce componente electronice și vor fi asamblate sisteme de baterii de înaltă tensiune pentru automobile hibrid și electrice.

Valoarea investiției în clădiri și echipamente de producție în această primă fază se ridică la 40 de milioane de euro. Proiectul presupune construirea a peste 20.000 de metri pătrați de zone de producție, depozite și clădiri de birouri.

Dräxlmaier Timișoara va produce aici componente electronice pentru aplicații de înaltă tensiune. Numărul tehnologiilor utilizate în producție va crește masiv, incluzând producția de electronice și asamblarea sistemelor de baterii pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium, care va debuta în acest an.

Stefan Brandl, CEO și vicepreședinte al grupului german a anunțat că în următorii ani compania va investi la Timișoara peste 200 de milioane de euro, ceea ce va duce la crearea a 1.000 de noi locuri de muncă noi pentru angajați specializați și calificați.

Extinderea fabricii va avea loc etapizat, în mai multe faze de dezvoltare.

„Ne bucurăm că Dräxlmaier Group a început la Timișoara construirea unei fabric moderne și vitale pentru industria auto. Acest lucru demonstrează că investitorii au încredere în Timișoara, iar compania își reafirmă încrederea în specialiștii de aici și influențează în mod pozitiv economia orașului pe termen lung. Noi vom susține compania în toate etapele de implementare ale proiectului”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Noua investiție va consolida locul ocupat de Timiș în rândul exportatorilor din România, a spus și prefectul de Timiș.

„Este o bucurie să vedem că firma de prestigiu își continuă investițiile în Timișoara și contribuie astfel la amplasarea Timișului pe primul loc în țară, după București, în topul exportatorilor. Prefectura Timiș va oferi tot sprijinul pentru implementarea acestui proiect, întrucât investiția contribuie la planul de dezvoltare economică a județului”, a declarat prefectul Mihai Ritivoiu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

2 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

2 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

4 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

4 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

5 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

5 ore ago