Diverse

Incendiu devastator la o fostă fabrică de țigări! Ro Alert a emis avertizări/FOTO

Un incendiu major, cu degajări mari de fum, s-a produs la fosta fabrică de țigări situată la ieșirea din municipiul Timişoara spre Săcălaz, pe DN59, km 5. Circulația rutieră este îngreunată de intervenția pompierilor.

Amploarea incendiului este una mare, deja au fost emise avertismente prin sistemul Ro Alert.

”Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru accesul forțelor de intervenție. Luați măsuri de autoprotecție. Închideți ușile și ferestrele, astupați găurile de aerisire, și opriți funcționarea instalațiilor de ventilație sau climatizare! Mai multe informații și actualizări despre eveniment puteți obține accesând canalele media”, este mesajul transmis pe telefoanele mobile prin sistemul Ro Alert.

Acesta a fost primit joi după masa de mulți locuitori din Timișoara. Vorbim de un incendiu la Fabrica de Țigări de pe drumul Săcălazului. Aceasta a fost ridicată de celebrul afacerist de origine arabă, Zaher Iskandarani. La această oră acolo Intervin toate detașamentele de pompieri din oraș, și nu numai. Nu sunt victime, doar pagube materiale. UPDATE
„În data de 14.04 2022 ora 16.54 în urma apelului pe S.N.U.A.U 112, am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu la un depozit, pe platforma fostei fabrici de țigări, la ieșirea din Municipiul Timișoara, spre Sacalaz, DN59A, KM 5.
Pentru deplasarea către locul interventiei au fost alertate următoarele forțe și mijloace:
Detașamentul 2 de Pompieri, Detașamentul 1 de Pompieri, Detașamentul Lugoj de Pompieri, Stația de Pompieri Buziaș, Stația de Pompieri Sânnicolau Mare, Stația de Pompieri Făget, Stația de Pompieri Deta:
4 Autospeciale de primă intervenție și comandă APIC,
12 Autospeciale de stingere cu apă și spumă ASAS, 2 Autoscări S42, 1 Autospecială CBRN, 1 SMURD B, 6 Ofițeri, 54 subofițeri. 3 Servicii Voluntare Pentru Situații de Urgență.
Incendiul se manifesta într-un compartiment al unei hale de aproximativ 1600mp. Arde aparatură electronică (aparate pentru jocuri de noroc), cu pericol de propagare la celalalt compartiment al halei, în care se afla depozitat azotat de amoniu lichid și alte pesticide.
A fost transmis mesaj de informare pentru populație RO ALERT. A fost dispusă creșterea capacității operaționale la Detașamentul 2 Timișoara și activarea Grupei Operative. Se intervine în interiorul halei pentru împiedicarea propagării incendiului la materialele periculoase. Totodată se intervine pentru evacuarea acestora.
În sprijin de la ISU Arad 3 Autospeciale de stingere cu apă și spumă, ASAS, 14 subofițeri”, anunța ISU Banat.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

3 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

4 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

4 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

4 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

5 ore ago