Politica

Ludovic Orban nu e interesat de revenirea în PNL și merge înainte cu Forța Dreptei. El îi plânge de milă lui Cîțu

Fostul șef al PNL, Ludovic Orban, nu își vede viitorul în fostul său partid și e decis să continue construcția formațiunii pe care a înființat-o alături de alți colegi liberali. Acum, roata istoriei s-a întors și cel care l-a schimbat în funcție, Florin Cîțu, a fost forţat să demisioneze. Aflat la Timişoara, Orban îl consolează pe Cîţu şi spune că el era cel mai mic rău din PNL, Nicolae Ciucă fiind la fel de slab ca și Viorica Dăncilă.

”Puciul” liberal nu îi va schimba viitorul politic, spune Ludovic Orban. El subliniază că merge înainte cu proiectul său politic, care încet, dar sigur, crește. Orban nu se gândește la reîntoarcerea în partidul în care e de 30 de ani.

”Cea mai mică problemă e Cîțu, scapi de dracul dai de tată-su. Înlocuirea lui Cîțu cu Ciucă e frecție la picior de lemn. Modul în care arată structura de conducere a partidului, cu Ciucă armata și cu Bode miliția, secretar general, arată că PNL a murit și s-a născut UM (n.r. unitate militară). PNL e prizonierul unui proiect nedemocratic, hapsân și egoist al celui care și-a bătut joc de români, mă refer la Werner Iohannis, care din dorința sa ca după ce își termină mandatul fără nicio realizare, a aruncat în aer scena politică, a distrus dreapta, a distrus perspectivele de dezvoltare politică a României, de modernizare, de reformă a statului numai ca să își asigure un aliat care din 2024 să îl asigure că nu va rămâne șomer sau pensionar și că mai poate să mai reprezinte ceva. Iohannis a adus PSD la putere pentru că vrea ca la următoarele alegeri să facă o alianță la parlamentare și la prezidențiale, cu candidat la funcția de președinte din partea PSD şi candidat la funcția de premier din partea PNL în persoana lui… ghiciți cui, în niciun caz a lui Ciucă, ci a lui Iohannis personal”, a declarat Orban.

El mai spune că ar fi „auzit niște fantasmagorii”, cum că Iohannis ar fi o propunere pentru conducerea NATO, dar dacă aceste erau reale, se anunța acum, nu se prelungea mandatul lui Stoltenberg. Ludovic Orban spune că nu a zâmbit atunci când a aflat despre situația lui Cîțu. Mai mult, îi plânge chiar de milă. Despre Ciucă spune că e la nivelul lui Dăncilă în toate domeniile.

“Nu mă poate bănui nimeni de simpatie față de Cîțu. Dar să dai o asemenea lovitură de palat, așa arată ca o lovitură dată de o juntă militară. Omul s-a dus în Statele Unite să reprezinte România ca și președinte al Senatului, a avut întâlniri la nivel înalt, inclusiv cu speaker-ul Senatului, și când se întoarce acasă află că a fost mazilit efectiv din funcție. Totul e făcut, așa, metodic. Am sufletul cernit când văd ce se întâmplă cu partidul căruia i-am dat jumătate din viață. Cîțu este un liberal ideatic. În practică nu s-a comportat așa. Măsura liberalismului o dai când ești la putere și o exerciți. Dacă folosești pârghii ale puterii pentru alte obiective decât a asigura buna guvernare nu prea ești liberal. Oricum, asta e din lac în puț, măcar era civil și de-a lungul timpului, omul chiar a avut activități liberale. Ciucă nu are nicio legătură, dacă îi iei foaia sau prompterul omul nu mai poate să articuleze două cuvinte. Suferă profund când trebuie să vorbească pe alte teme decât cele care îi plac lui. În materie de competență economică sau în alte domenii e la concurență cu Dăncilă”, a continuat Orban.

În Forța Dreptei nu este loc însă pentru Florin Cîțu, spune Orban, prezentând și motivele.

”Nu îl primim în Forța Dreptei, el și-a incălcat înțelegerea pe care a avut-o cu mine, a fost o unealtă a celor care au distrus PNL, sigur o unealtă care acum e aruncată la lada de gunoi, odată ce nu mai e folositoare. El fost unealta folosită pentru a înfrânge voința democratică a liberalilor la congres A guvernat prost, a preferat să se implice în campanie electorală de patru-cinci luni de zile în care a uitat total de guvernare. A spus că nu va face înțelegere cu PSD, sub şefia lui s-a luat decizia de a înființa monstruoasa coaliție”, a încheiat Ludovic Orban

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

6 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

8 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

9 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

9 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

9 ore ago