Primăria Timişoara

Momentul sincerității USR Timiș. Andrei Meșter, suspendat pentru că a înșelat încrederea partidului

Într-un moment de maximă sinceritate, la câteva zile de la apariția suspendării din cadrul partidului pentru un an de zile a consilierului local Andrei Meșter, USR Timiș a decis să justifice public motivul sancțiunii aplicate. Și, din cele transmise de formațiunea politică, se pare că cei de la USR au aflat cum e când se întoarce împotriva ta chiar ce faci tu. Vorbim, desigur, despre „deturnarea” consilierului local PNL, Raul Ambruș, cel care a și adus majoritatea perfectă in CLT. 

A înșelat increderea colegilor, spun, elegant, cei de la USR, după ce Meșter nu a votat la. Unison cu colegii săi. Mai mult, el nu și-ar fi manifestat nemulțumiri ianinte de vot! 

„Biroul Județean USR Timiș a luat joi, 7 aprilie, decizia suspendării din cadrul partidului, pentru 1 an, a consilierului local Andrei Meșter. Motivul care a dus la sancționarea colegului nostru este faptul că acesta a înșelat încrederea colegilor săi consilieri locali USR, blocând adoptarea a două proiecte esențiale: proiectul de hotărâre pentru înființarea Administrației pentru Educație și Sănătate și proiectul noii organigrame a Primăriei Municipiului Timișoara. Consilierul local Andrei Meșter a făcut acest lucru fără să ridice în prealabil obiecții la proiect sau să semnaleze că va vota altcumva decât cum a stabilit grupul de consilieri USR în urma ședinței interne de aliniere, ședință premergătoare celei de Consiliu Local”, își motivează public cei de la USR decizia.

Prin votul său diferit de cel al partidului, Meșter a impiedicat buna funcționare a administrației timișorene, consideră cei de la USR. 

„Blocarea acestor proiecte esențiale reprezintă o piedică pentru buna funcționare a administrației și pentru ducerea la îndeplinire a misiunii publice pe care USR și-a asumat-o în fața timișorenilor. Decizia de suspendare a domnului Meșter a fost luată după ce acestuia i-au fost oferite condițiile necesare pentru a-și exprima punctul de vedere și a-și explica acțiunile, acesta refuzând în repetate rânduri să o facă”, mai anunță partidul.

Meșter rămâne în continuare consilier local și membru de partid, deci situația e aceeași cu cea a lui Raul Ambruș, care e consilier din partea PNL, dar cu votul de partea USR. 

„Sancțiunea suspendării pentru 1 an atrage, la rândul ei, și pierderea funcției de conducere din cadrul Biroului Local USR Timișoara a domnului Andrei Meșter, acesta urmând să fie înlocuit în cadrul forului de conducere de următorul candidat de pe lista rezultată în urma alegerilor interne pentru conducerea filialei USR Timișoara. Pe perioada suspendării, acesta își păstrează îndatoririle de consilier local și de membru USR Timiș”, încheie USR. .

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

CSC Dumbrăviţa intră în cantonament de astăzi la Sântămăria-Orlea

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa ajunge astăzi în Ţara Haţegului, la Sântămăria-Orlea, unde va efectua perioada…

2 ore ago

Ştire pentru cei săraci cu duhul. În Timişoara au început înscrierile pentru casele de 35.000 de euro

Vreţi o casă la doar 35.000 de euro? Doriţi credite cu dobândă zero? Vreţi reducerea…

3 ore ago

Camera de Comerț Timiș caută parteneri de afaceri pentru economia bănățeană, la Munchen

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a început pregătirea celei de-a doua ediții  a…

3 ore ago

La Berlin a avut loc un eveniment de prezentare a Timișoarei/FOTO

Timișoara a beneficiat, în 3 iulie, de o seară dedicată orașului, în cadrul unui eveniment…

3 ore ago

Vârșețul îi așteaptă pe timișoreni la Vinovest și la Festivalul Cununa Vârșețului/FOTO

Un număr de 60 de expozanți din întreaga zonă se află, vineri și sâmbătă, la…

3 ore ago

Povestea lui Ștefan Nădășan, cel mai strălucit reprezentant al primei promoții de ingineri de la UPT

In memoriam. În Anul Alumni, când Universitatea Politehnica Timișoara sărbătorește 100 de ani de la…

3 ore ago